Maku

Katkarapupiirakat

1 h 15 min
4.1
0

Katkarapupiirakat

Maukkaat katkarapupiirakat maistuvat illanistujaisissa tai brunssilla! Mehevä katkaraputäyte on herkullinen ja helppo tehdä!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 125 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 kplmunaa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 125 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 250 gkatkarapuja (pakaste)
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Nypi jauhot joukkoon.

Painele taikina piirakkavuokien (Ø 12 cm, vetoisuus 3 1/2 dl) pohjalle ja reunoille. Nosta pohjat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut sekä tillisilppu (noin 1 1/2 dl).

Jaa täyte piirakkavuokiin. Paista katkarapupiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Jos katkarapupiirakoiden pinta tummuu liikaa, pane niiden päälle leivinpaperi.

Vinkki!

•Halutessasi voit valmistaa ohjeella yhden isomman katkarapupiirakan (Ø 26-28 cm).

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä