Maku

Katkarapupiirakat

1 h 15 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
40 min
Maukkaat katkarapupiirakat maistuvat illanistujaisissa tai brunssilla! Mehevä katkaraputäyte on herkullinen ja helppo tehdä!
2.4
3
Julkaistu: 10.12.2010


Ainekset (8 kpl)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 125 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 kplmunaa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 125 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 250 gkatkarapuja (pakaste)
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
Tulosta

Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Nypi jauhot joukkoon.

Painele taikina piirakkavuokien (Ø 12 cm, vetoisuus 3 1/2 dl) pohjalle ja reunoille. Nosta pohjat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut sekä tillisilppu (noin 1 1/2 dl).

Jaa täyte piirakkavuokiin. Paista katkarapupiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Jos katkarapupiirakoiden pinta tummuu liikaa, pane niiden päälle leivinpaperi.

•Halutessasi voit valmistaa ohjeella yhden isomman katkarapupiirakan (Ø 26-28 cm).

MITÄ PIDIT?
2.35
3 kommenttia