4(230)
Kylmäsavulohipiirakka
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Kylmäsavulohipiirakka on turkulaisen MBakery-konditorian asiakkaiden suolainen suosikki. Tällä ohjeella täyteläinen piirakka syntyy kotioloissakin!
2.9.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
200 gvoita
1muna
1 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1 tlleivinjauhetta
3 dlvehnäjauhoja
Täyte
250 gkylmäsavustettua kirjolohta
1/2 purjoa (tai 2 kevätsipulia)
200 gparsakaalia
1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
1/2 tlsormisuolaa
2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 dlkevytmaitoa
3munaa
1 1/2 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1 dltuoretta tilliä (silputtuna)

Kylmäsavulohipiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään monitoimikoneessa tai käsin. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan. Hienonna kylmäsavulohi ja poista mahdolliset ruodot.
  2. Halkaise ja huuhtele purjo tai huuhdo kevätsipuli. Leikkaa se pieniksi renkaiksi. Huuhtele ja pilko parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna.
  3. Jaa pohjataikinalle purjo, parsakaali ja lohi. Ripottele päälle sitruunapippuri ja sormisuola.
  4. Vatkaa kulhossa ranskankerma, maito, munat, juustoraaste ja tilli. Kaada seos täytteen päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liiaksi, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  6. Anna kylmäsavulohipiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
13 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo