Maku

Kylmäsavulohipiirakka

1 h 20 min
4.5
6

Kylmäsavulohipiirakka

Turkulaisen MBakeryn täyteläinen kylmäsavulohipiirakka on konditorian asiakkaiden suolainen suosikki. Tällä ohjeella ihana piirakka syntyy kotioloissakin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 250 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/2 kplpurjoa (tai 2 kevätsipulia)
  • 200 gparsakaalia
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1 dltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Mehevä kylmäsavulohipiirakka valmistuu näin:

Sekoita pohjan ainekset keskenään monitoimikoneessa tai käsin. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan. Hienonna kylmäsavulohi ja poista mahdolliset ruodot.

Halkaise ja huuhtele purjo tai huuhdo kevätsipuli. Leikkaa se pieniksi renkaiksi. Huuhtele ja pilko parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna.

Jaa pohjataikinalle purjo, parsakaali ja lohi. Ripottele päälle sitruunapippuri ja sormisuola.

Vatkaa kulhossa ranskankerma, maito, munat, juustoraaste ja tilli. Kaada seos täytteen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liiaksi, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Anna kylmäsavulohipiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä