Sekoita pohjan ainekset keskenään monitoimikoneessa tai käsin. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan. Hienonna kylmäsavulohi ja poista mahdolliset ruodot.
Halkaise ja huuhtele purjo tai huuhdo kevätsipuli. Leikkaa se pieniksi renkaiksi. Huuhtele ja pilko parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna.
Jaa pohjataikinalle purjo, parsakaali ja lohi. Ripottele päälle sitruunapippuri ja sormisuola.
Vatkaa kulhossa ranskankerma, maito, munat, juustoraaste ja tilli. Kaada seos täytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liiaksi, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Anna kylmäsavulohipiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.