Gluteeniton kinkkupiirakka

1 h
4.7
3

Gluteeniton kinkkupiirakka

GL
3
4.7
Lukijamme Petrin kinkkupiirakka on paitsi gluteeniton, myös helppo ja herkullinen. Mantelipohja antaa kinkkupiirakalle herkullisen maun ja murean rakenteen. Voit olla varma, ettei tästä piirakasta jää muruakaan jäljelle!
Teksti Petri Suhonen, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 3 dlmantelijauhetta (Risenta)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (2 dl raastettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)

Täyte

  • 200 gkinkkua (palvi)
  • 1/2 kplpaprikaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (2 dl)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Pinnalle

  • 50 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Aura)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää juustoraaste, muna ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.

Taputtele taikina kostutetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeudelle. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kinkku- ja paprikakuutiot.

Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Murenna päälle sinihomejuusto. Jatka gluteenittoman kinkkupiirakan paistamista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä