


Gluteeniton kinkkupiirakka
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Gluteeniton kinkkupiirakka on lukijamme Petrin helppo ja herkullinen resepti. Mantelipohja antaa kinkkupiirakalle herkullisen maun ja murean rakenteen. Voit olla varma, ettei tästä piirakasta jää muruakaan jäljelle!
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
3 dl
mantelijauho (Risenta)
1 tl
leivinjauhetta
100 g
emmentaalijuustoa (2 dl raastettuna)
1
muna
2 rkl
ranskankermaa
Täyte
200 g
kinkkua (palvi)
1/2
paprikaa
2
munaa
2 dl
ruokakermaa
100 g
emmentaalijuustoa (2 dl)
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
Pinnalle
50 g
sinihomejuustoa (Aura)
Gluteeniton kinkkupiirakka – ohje:
- Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää juustoraaste, muna ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
- Taputtele taikina kostutetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeudelle. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kinkku- ja paprikakuutiot.
- Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Murenna päälle sinihomejuusto. Jatka gluteenittoman kinkkupiirakan paistamista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosittu perinteisen kinkkupiirakan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat