Broileripiirakka – feta, paprika ja savupaprikajauhe ihastuttavat täytteessä!
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Broileripiirakka saa kivan maun savuisesta paprikajauheesta, raikkaasta paprikasta ja suolaisesta fetasta. Suolainen piirakka maistuu iltapalalla salaatin kanssa!
4.3
Kuvat
Julkaistu 25.5.2009

Broileripiirakka – feta, paprika ja savupaprikajauhe ihastuttavat täytteessä!
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 100 gjuustoa (raasteena)
- 2 rklvettä
Täyte
- 1 rklrypsiöljyä
- 450 ghunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
- 1 sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 300 gpaprikaa (pakaste, sekoitus)
- 1 tlsavuspaprikajauhetta
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlchilijauhetta
- 3munaa
- 2 1/2 dlruokakermaa
- 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
Broileripiirakka valmistuu näin:
- Nypi keskenään pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 220 asteessa 10 minuuttia.
- Kuumenna rasva paistokasarissa ja ruskista broilerit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada pannulle sipulit, paprikat sekä mausteet ja jatka paistamista, kunnes vihannekset ovat lämmenneet. Levitä täyte vuokaan.
- Riko munat kulhoon ja lisää ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos täytteen päälle. Lisää halutessasi juustokuutioita piirakan pinnalle.
- Paista broileripiirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakan kanssa pistaasi-rucolasalaattia.