Maku

Broileripiirakka – feta, paprika ja savupaprikajauhe ihastuttavat täytteessä!

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Broileripiirakka saa kivan maun savuisesta paprikajauheesta, raikkaasta paprikasta ja suolaisesta fetasta. Suolainen piirakka maistuu iltapalalla salaatin kanssa!
4.3
3
Julkaistu 25.5.2009


Reseptin ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gjuustoa (raasteena)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 450 ghunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 300 gpaprikaa (pakaste, sekoitus)
  • 1 tlsavuspaprikajauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 3munaa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
Tulosta

Broileripiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi keskenään pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 220 asteessa 10 minuuttia.
  2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja ruskista broilerit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada pannulle sipulit, paprikat sekä mausteet ja jatka paistamista, kunnes vihannekset ovat lämmenneet. Levitä täyte vuokaan.
  3. Riko munat kulhoon ja lisää ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos täytteen päälle. Lisää halutessasi juustokuutioita piirakan pinnalle.
  4. Paista broileripiirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakan kanssa pistaasi-rucolasalaattia.
3 kommenttia