Quiche Lorraine – kinkkupiiras
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minQuiche Lorraine on suolainen suosikkileivonnainen. Tällä reseptillä teet kaikkien aikojen maukkaimman kinkkupiiraan!
3.9
Kuvat
Julkaistu 25.7.2005

Quiche Lorraine – kinkkupiiras
Reseptin ainekset (8 palaa)
Pohja
- 100 gvoita
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- ½ dlkylmää vettä
Täyte
- 100 gpurjoa
- 300 gsaunapalvikinkkua
- 2 dlruokakermaa
- 150 granskankermaa
- 3 munaa
- 150 gemmentaalijuustoraastetta
- ½ tlmustapippuria
- 1 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
Viimeistely
- tuoretta timjamia
Quiche Lorraine – ohje:
- Nypi kylmä voi, suola ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille 3–4 sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
- Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
- Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma, ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.
- Ripottele purjot ja kinkut esipaistetulle piiraspohjalle. Levitä päälle juusto-kermaseos.
- Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on paistunut kauniin väriseksi. Viimeistele Quiche Lorraine tuoreella timjamilla.

Kinkkupiirakka – tällä ohjeella valmistuu suussasulava kestosuosikki
Maku

Perinteinen kinkkupiirakka
Kotivinkki

Ruusukaali-kinkkupiirakka
Kotivinkki

Gluteeniton kinkkupiirakka rahkapohjalla
Maku

Gluteeniton kinkkupiirakka
Maku

Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
Maku

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
Kotivinkki

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Kotivinkki