Maku

Quiche Lorraine – kinkkupiiras

1 h
3.94
19

Quiche Lorraine on suolainen suosikkileivonnainen. Tällä reseptillä teet kaikkien aikojen maukkaimman kinkkupiiraan!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 1/2 kplpurjoa
  • 300 gsaunapalvikinkkua
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 3 kplmunaa
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Quich Lorraine valmistuu näin:

  1. Nypi kylmä voi, suola ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
  3. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
  4. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma, ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.
  5. Ripottele purjot ja kinkut esipaistetulle piiraspohjalle. Levitä päälle juusto-kermaseos.
  6. Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on paistunut kauniin väriseksi.
  7. Tarjoa illanistujaisissa tai teen kanssa iltapalana.
MITÄ PIDIT?
3.94