Mehevä vuohenjuustopiirakka

1 h 20 min
4.1
1

Mehevä vuohenjuustopiirakka

KA
1
4.1
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 2 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplkesäkurpitsaa (raastettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 250 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 dlpinjansiemeniä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi.

Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuullota täytettä varten kasvikset öljyssä paistinpannulla. Mausta yrteillä.

Paloittele vuohenjuusto. Levitä kasvisseos ja viipaloitu vuohenjuusto piirakkapohjalle.

Sekoita ruokakerman joukkoon munat. Levitä seos piirakan päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa mehevä vuohenjuustopiirakka raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä