Mehevä vuohenjuustopiirakka
1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
45 minMehevä vuohenjuustopiirakka ihastuttaa raikkaalla kasvistäytteellään. Paahtuneet pinjansiemenet viimeistelevät ruokaisan suolaisen piirakan.
KA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.9.2008

Mehevä vuohenjuustopiirakka
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 rklvettä
Täyte
- 2 porkkanaa (raastettuna)
- 1 sipuli (hienonnettuna)
- 1kesäkurpitsa (raastettuna)
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
- 1/2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
- 250 gvuohenmaitojuustoa
- 2 1/2 dlruokakermaa
- 2 munaa
Pinnalle
- 1 dlpinjansiemeniä
Mehevä vuohenjuustopiirakka valmistuu näin:
Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuullota täytettä varten kasvikset öljyssä paistinpannulla. Mausta yrteillä.
Paloittele vuohenjuusto. Levitä kasvisseos ja viipaloitu vuohenjuusto piirakkapohjalle.
Sekoita ruokakerman joukkoon munat. Levitä seos piirakan päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa mehevä vuohenjuustopiirakka raikkaan salaatin kanssa.