Maku

Mehevä vuohenjuustopiirakka

1 h 20 min
{
Aktiivinen35 min
Passiivinen45 min
Mehevä vuohenjuustopiirakka ihastuttaa raikkaalla kasvistäytteellään. Paahtuneet pinjansiemenet viimeistelevät ruokaisan suolaisen piirakan.
KA
3.77
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 2 porkkanaa (raastettuna)
  • 1 sipuli (hienonnettuna)
  • 1kesäkurpitsa (raastettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 250 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 2 munaa

Pinnalle

  • 1 dlpinjansiemeniä
Tulosta

Mehevä vuohenjuustopiirakka valmistuu näin:

Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi.

Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuullota täytettä varten kasvikset öljyssä paistinpannulla. Mausta yrteillä.

Paloittele vuohenjuusto. Levitä kasvisseos ja viipaloitu vuohenjuusto piirakkapohjalle.

Sekoita ruokakerman joukkoon munat. Levitä seos piirakan päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa mehevä vuohenjuustopiirakka raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.77