Kasvis-fetapiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
40 minKasvis-fetapiirakka on helppo ja herkullinen suolainen tarjottava! Täytteen parsakaali, kirsikkatomaatit ja oliivit toimivat hyvin fetajuuston kanssa. Tarjoa lisänä raikasta vihersalaatia.
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2009

Kasvis-fetapiirakka
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
- 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- 1/2 dlkevytmaitoa
Täyte
- 250 gkirsikkatomaattia
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
- 200 gparsakaalia
- 1 dloliiveja (kalamata)
- 2munaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 200 granskankermaa
- 1/2 tlmustapippuria
Koristeluun
- 1 dltuoretta basilikaa
Kasvis-fetapiirakka valmistuu näin:
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää maito tai kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista ja oliiveista.
- Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset.
- Paista kasvis-fetapiirakkaa 225 asteessa 20–30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.