


Kasvis-fetapiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min
Kasvis-fetapiirakka on helppo ja herkullinen suolainen tarjottava! Täytteen parsakaali, kirsikkatomaatit ja oliivit toimivat hyvin fetajuuston kanssa. Tarjoa lisänä raikasta vihersalaatia.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dl
kevytmaitoa
Täyte
250 g
kirsikkatomaattia
200 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
200 g
parsakaalia
1 dl
oliiveja (kalamata)
2
munaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa
1/2 tl
mustapippuria
Koristeluun
1 dl
tuoretta basilikaa
Kasvis-fetapiirakka valmistuu näin:
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää maito tai kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista ja oliiveista.
- Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset.
- Paista kasvis-fetapiirakkaa 225 asteessa 20–30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat