Maku

Kasvis-fetapiirakka

1 h 15 min
KA
3.93
13

Kasvis-fetapiirakka on helppo ja herkullinen suolainen tarjottava! Täytteen parsakaali, kirsikkatomaatit ja oliivit toimivat hyvin fetajuuston kanssa. Tarjoa lisänä raikasta vihersalaatia.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
  • 200 gparsakaalia
  • 1 dloliiveja (kalamata)
  • 2munaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 granskankermaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN40 min

Kasvis-fetapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää maito tai kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  4. Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista ja oliiveista.
  5. Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset.
  6. Paista kasvis-fetapiirakkaa 225 asteessa 20–30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

MITÄ PIDIT?
3.93