Perinteinen munakastike, hölskytyskurkut & mummon letut! 10 x nostalgiaa kesäpöytään – "Maistuu jopa anopille"

Perinteinen munakastike, hölskytyskurkut & mummon letut! 10 x nostalgiaa kesäpöytään – "Maistuu jopa anopille"
Tee makumatka lapsuuden kesiin! Kokosimme yhteen lukijoidemme rakastamat, perinteiset kesäruoat sekä herkullisimmat vanhan ajan kesäjälkkärit. Näitä mummokin tarjosi suven ollessa kauneimmillaan.
Julkaistu: 22.7.2021

1. Ei ole mummun munakastikkeen voittanutta

Tämä makumaailma palauttaa monen mieleen lapsuuden. Perinteinen munakastike on täydellinen kaveri uusille perunoille. "Tätä herkkua en ollut syönyt vuosiin! Kiitos ihanasta reseptistä", nostalgisoi ohjetta testannut lukija.

2. Kesäkeitto, nimensä veroinen suven nimikkokeitto

Tuoreista kesäkasviksista tehty kesäkeitto on kesän maistuvin lounas. "Todella hyvää keittoa tuli! Käytän tätä reseptiä ehdottomasti jatkossakin!" kertoo lukijamme ja toinen raportoi: "Hyvä, simppeli resepti, ja toimii hyvin myös maidottomana kaurakermalla!". Kannattaa myös kokeilla bloggaajamme Mikan äidin ohjeella tehtyä kesäkeitto. Täyteläinen keitto maustetaan lopuksi kermalla ja voilla.

3. Savukala kuuluu monen makumuistoihin

Tuoko savukala mieleen lapsuuden kesäpäivät? Savukalasta voit tehdä ruokaisan perunasalaatin, nopean savukalamunakkaan tai maistuvaa savukalakeittoa, johon valkoviini tuo juuri sopivasti hapokkuutta.

4. Lohikeitto on kesäruokien aatelia

Monelle maistuu kesällä perinteinen lohikeitto. Ohje on myös monen lukijamme mieleen: "Ihana resepti, ylsi reseptikirjaan" ja "Hyvä ja helppo resepti! Maistuu jopa anopille!".

5. Hölskytyskurkut mummon tapaan

Mummon hölskytyskurkut ovat kesäruokien nostalginen ja ihana lisuke. Avomaankurkkuviipaleet saavat raikkaan makunsa etikkaisesta liemestä ja tillistä.

6. Rapsakkareunaiset letut

Lettutaikina valmistuu tietenkin perinteisellä reseptillä. Täydelliset mummon letut eivät vaadi ihmeitä. Niiden salaisuus on kunnon nokare voita. "Vihdoin olen löytänyt hyvän lettuohjeen", kiittelee lukijamme ja toinen ihailee: "Näistä tulee aivan täydellisiä!".

7. Kiisseli maistuu kesäpäiviltä

Anna kiisselille mahdollisuus! Marjaherkku sopii kesäpäivän välipalaksi tai jälkiruoaksi kermavaahdon kanssa. Mansikkakiisseli sopii herkkusuille, mustikkakiisseli tuo mieleen mummolan kesät ja sekamarjakiisseliin saa upotettua monenlaisia marjoja, jopa pakasteesta.

8. Kaikki rakastavat mamman marjapiirakkaa

Saatko palautettua mieleesi lapsuuden kesäiset marjaretket ja herkuttelun niiden jälkeen? Kermaviilitäyte tekee rakastetusta mamman marjapiirakasta suloisen pehmeän.

9. Pehmeä ja vastustamattoman mehevä mustikkapiirakka

Leivottiinko mustikkapiirakka lapsuudessasi pullataikinaan? Lukijamme hehkuttavat tätä mustikkapiirakkaohjetta: "Paras mustikkapiirakka mitä olen 50 vuoteen onnistunut tekemään" ja "Juuri tein ja maistelin, aivan parasta mustikkapiirakkaa ikinä". Ohjeessa on mukana myös kätevät vaihekuvat.

10. Viikon kohokohta: pannukakkupäivä

Voi miten ihanalta maistuukaan juuri uunista putkahtanut pannukakku. Se sopii jälkiruoaksi, kesävälipalaksi tai herkutteluiltapalaksi. Kokeile myös bloggaajamme Mikan ohjeella mansikkapannukakkua tai mannapuuron mehevöittämää Ahvenanmaan pannukakkua.

Kommentoi »