Mummon hölskytyskurkut
vegaani
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Mummon hölskytyskurkut ovat nostalginen makumatka vailla vertaa! Rapsakat avomaankurkkuviipaleet saavat etikkaisesta liemestä ja tillistä raikasta makua.

Reseptin ainekset 6 annosta
4 kplavomaankurkkua (n. 700 g)
4 rklväkiviinaetikkaa
2 rklsokeria
1 tlsuolaa
3/4 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Mummon hölskytyskurkut valmistetaan näin:
- Laita väkiviinaetikka, sokeri, suola ja hienonnettu tilli tiiviiseen kannelliseen astiaan.
- Viipaloi avomaakurkut ohuiksi viipaleiksi ja lisää astiaan.
- Laita kansi tiukasti kiinni ja hölskytä purkkia reippaasti. Anna kurkkujen tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia ennen tarjoilua.