4,5(4)
Savukalakeitto – toripäivän parhaassa sopassa maistuvat kauden kasvikset ja savukala
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Savukalakeiton juju on nimensä mukaisesti savukalassa, joka tuo herkullista makua tuoreiden kasvisten rinnalle. Loraus valkoviiniä tuo soppaan ripauksen ylellisyyttä ja hapokkuutta.
17.7.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Savukalakeitto
8perunaa (siikli)
3uutta porkkanaa
2nippusipulia
5retiisiä
10herneenpalkoa
4 rklsipulinvarsia silputtuna
4 rkltilliä silputtuna
300–400 gsavulohta tai -siikaa
1 lkala- tai kasvislientä
2 dlkuivaa valkoviiniä
4kokonaista maustepippuria
1 tljauhettua merisuolaa
Sitruunakastike
2 dlkaurafraichea
2 rklsitruunamehua
1 tlsitruunan kuorta raastettuna
1/4 tlsuolaa

Savukalakeitto – ohje:

  1. Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sipulit ja puolita retiisit. Riivi herneet. Silppua sipulien varret ja tilli. Perkaa kala ruodottomaksi.
  2. Mausta keiton pinnalle tuleva fraiche valmiiksi sitruunamehulla, -kuorella ja ripauksella suolaa. Nosta kastike jääkaappiin.
  3. Kuumenna kalaliemi, viini, pippurit ja suola kiehuvaksi. Lisää perunat, porkkanat, sipuli ja retiisit. Keitä kasvikset kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  4. Lisää keittoon kala, tillisilppu ja sipulin varret. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä viitisen minuuttia. Tarjoa savukalakeitto sitruunakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Maukas savukalakeitto toimii myös kasvisversiona. Tee soppa kasvisliemeen ja ota osa keitosta erikseen ennen kalan lisäämistä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.