Maku

Savukalakeitto – toripäivän parhaassa sopassa maistuvat kauden kasvikset ja savukala

1 h 10 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen30 min
Savukalakeiton juju on nimensä mukaisesti savukalassa, joka tuo herkullista makua tuoreiden kasvisten rinnalle. Loraus valkoviiniä tuo soppaan ripauksen ylellisyyttä ja hapokkuutta.
GL
LA
MA
4.67
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Savukalakeitto

  • 8perunaa (siikli)
  • 3uutta porkkanaa
  • 2nippusipulia
  • 5retiisiä
  • 10herneenpalkoa
  • 4 rklsipulinvarsia silputtuna
  • 4 rkltilliä silputtuna
  • 300–400 gsavulohta tai -siikaa
  • 1 lkala- tai kasvislientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4kokonaista maustepippuria
  • 1 tljauhettua merisuolaa

Sitruunakastike

  • 2 dlkaurafraichea
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Savukalakeitto valmistuu näin:

  1. Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sipulit ja puolita retiisit. Riivi herneet. Silppua sipulien varret ja tilli. Perkaa kala ruodottomaksi.
  2. Mausta keiton pinnalle tuleva fraiche valmiiksi sitruunamehulla, -kuorella ja ripauksella suolaa. Nosta kastike jääkaappiin.
  3. Kuumenna kalaliemi, viini, pippurit ja suola kiehuvaksi. Lisää perunat, porkkanat, sipuli ja retiisit. Keitä kasvikset kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  4. Lisää keittoon kala, tillisilppu ja sipulin varret. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä viitisen minuuttia. Tarjoa keitto sitruunakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Maukas savukalakeitto toimii myös kasvisversiona. Tee soppa kasvisliemeen ja ota osa keitosta erikseen ennen kalan lisäämistä.

MITÄ PIDIT?
4.67
Kommentoi »