Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Savukalakeitto – toripäivän parhaassa sopassa maistuvat kauden kasvikset ja savukala

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Savukalakeiton juju on nimensä mukaisesti savukalassa, joka tuo herkullista makua tuoreiden kasvisten rinnalle. Loraus valkoviiniä tuo soppaan ripauksen ylellisyyttä ja hapokkuutta.

17.7.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Savukalakeitto
8
perunaa (siikli)
3
uutta porkkanaa
2
nippusipulia
5
retiisiä
10
herneenpalkoa
4 rkl
sipulinvarsia silputtuna
4 rkl
tilliä silputtuna
300–400 g
savulohta tai -siikaa
1 l
kala- tai kasvislientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
4
kokonaista maustepippuria
1 tl
jauhettua merisuolaa
Sitruunakastike
2 dl
kaurafraichea
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
1/4 tl
suolaa

Savukalakeitto – ohje:

  1. Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sipulit ja puolita retiisit. Riivi herneet. Silppua sipulien varret ja tilli. Perkaa kala ruodottomaksi.
  2. Mausta keiton pinnalle tuleva fraiche valmiiksi sitruunamehulla, -kuorella ja ripauksella suolaa. Nosta kastike jääkaappiin.
  3. Kuumenna kalaliemi, viini, pippurit ja suola kiehuvaksi. Lisää perunat, porkkanat, sipuli ja retiisit. Keitä kasvikset kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  4. Lisää keittoon kala, tillisilppu ja sipulin varret. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä viitisen minuuttia. Tarjoa savukalakeitto sitruunakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Maukas savukalakeitto toimii myös kasvisversiona. Tee soppa kasvisliemeen ja ota osa keitosta erikseen ennen kalan lisäämistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt