


Kauho kiisseliä
Mustikkakiisseli – mummolan keittiöstä tuttu jälkkäri valmistuu vartissa
15 min
Mustikkakiisseli on iki-ihana jälkiruoka, joka vie ajatukset kesään. Keitä kiisseli tuoreista tai pakastetuista mustikoista ja viimeistele kermavaahdolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Mustikkakiisseli
300 g
mustikoita (tuore tai pakaste)
5½ dl
vettä
¾ dl
sokeria
3 rkl
perunajauhoja
Mustikkakiisseli – ohje:
- Laita kattilaan marjat, 5 desiä vettä ja sokeri. Kiehauta.
- Sekoita perunajauho lopun veden (½ dl) joukkoon. Valuta perunajauho ohuena nauhana kiisseliin koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa kerran ja nosta pois liedeltä.
- Jäähdytä ja tarjoa mustikkakiisseli kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Jos jaat mustikkakiisselin jäähtymään annosmaljoihin, ripottele päälle sokeria, jotta kiisseliin ei muodostu kuorta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat