Maku

Mansikkakiisseli mannapuuron kaveriksi tai sellaisenaan nautittavaksi

30 min
4
0

Mansikkakiisseli mannapuuron kaveriksi tai sellaisenaan nautittavaksi

Ihanin kesän maku talletettuna kiisseliin. Sopii erinomaisesti mannapuuron kaveriksi tai vaikkapa kylmänä jälkiruuaksi kermavaahdon kanssa.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 lvettä
  • 500 gmansikoita
  • 3-4 rklperunajauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1-2 dlsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuumennetaan litra vettä ja lisätään mansikat. Annetaan kiehua rauhassa 20 minuuttia. Lisätään sokerit. Laitetaan perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja sekoitetaan ohuena nauhana mansikkaseokseen. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Jos haluat kiisselistä sileää, pyöräytä sauvasekoitinta pari kertaa kiisselissä. 

Vinkki!

Kiisselin voi myös maustaa sitruunanmehulla, jota voi lisätä puoli desilitraa keittämisen alussa makua antamaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä