Maku

Mansikkakiisseli mannapuuron kaveriksi tai sellaisenaan nautittavaksi

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ihanin kesän maku talletettuna kiisseliin. Sopii erinomaisesti mannapuuron kaveriksi tai vaikkapa kylmänä jälkiruoaksi kermavaahdon kanssa.
MA
MU
4.2
2
Julkaistu: 12.7.2015


Ainekset (5 annosta)

  • 1 lvettä
  • 500 gmansikoita
  • 3–4 rklperunajauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1–2 dlsokeria
Tulosta

Kuumennan litra vettä ja lisää mansikat. Anna kiehua rauhassa 20 minuuttia.

Lisää sokerit. Laita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja sekoita ohuena nauhana mansikkaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Jos haluat kiisselistä sileää, pyöräytä sauvasekoitinta pari kertaa kiisselissä. 

Kiisselin voi myös maustaa sitruunanmehulla, jota voi lisätä puoli desilitraa keittämisen alussa makua antamaan.

2 kommenttia