4,1(801)
Lohikeitto
Gluteeniton
Munaton
25 min
Lohikeitto on maistuvien arkiruokien aatelia, joka maistuu myös perheen pienille kulinaristeille. Tämä perinteinen lohisoppa maistuu juuri siltä, miltä parhaan lohikeiton kuuluukin.
2.12.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohikeitto
6perunaa
2porkkanaa
2sipulia
8 dlvettä
½ tlmaustepippureita (kokonaisia)
1laakerinlehti
400 glohifileetä
2 dlruokakermaa
1½ tlsuolaa
6 rkltuoretta tilliä

Lohikeitto – ohje:

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
  3. Lisää kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoa perinteinen lohikeitto ruisleivän kanssa.
120 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo