Maku

Perinteinen lohikeitto – ihanan kermainen soppa katoaa kattilasta hetkessä

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Lohikeitto on maistuvien arkiruokien aatelia, joka maistuu myös perheen pienille kulinaristeille. Tällä ohjeella perinteinen lohikeitto maistuu juuri sille kuin kuuluukin!
GL
MU
4.07
113
Kuvat Toni Härkönen


Ainekset (4 annosta)

Lohikeitto

  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 8 dlvettä
  • ½ tlmaustepippureita (kokonaisia)
  • 1laakerinlehti
  • 400 glohifileetä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 6 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Lohikeitto valmistuu näin:

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
  3. Lisää kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoa perinteinen lohikeitto ruisleivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.07