Maku

Lohikeitto

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Lohikeitto on maistuvien arkiruokien aatelia, joka maistuu myös perheen pienille kulinaristeille. Tämä perinteinen lohisoppa maistuu juuri siltä, miltä parhaan lohikeiton kuuluukin.
GL
MU
Julkaistu 2.12.2007


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 8 dlvettä
  • ½ tlmaustepippureita (kokonaisia)
  • 1laakerinlehti
  • 400 glohifileetä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 6 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Lohikeitto – ohje:

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
  3. Lisää kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoa perinteinen lohikeitto ruisleivän kanssa.
119 kommenttia