Lohikeitto
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Lohikeitto on maistuvien arkiruokien aatelia, joka maistuu myös perheen pienille kulinaristeille. Tämä perinteinen lohisoppa maistuu juuri siltä, miltä parhaan lohikeiton kuuluukin.
GL
MU
4
Kuvat
Julkaistu 2.12.2007

Lohikeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 6perunaa
- 2porkkanaa
- 2sipulia
- 8 dlvettä
- ½ tlmaustepippureita (kokonaisia)
- 1laakerinlehti
- 400 glohifileetä
- 2 dlruokakermaa
- 1½ tlsuolaa
- 6 rkltuoretta tilliä
Lohikeitto – ohje:
- Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
- Lisää kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoa perinteinen lohikeitto ruisleivän kanssa.