Maku

Ruokaisa perunasalaatti kootaan kesän parhaista antimista – pääosassa ovat uudet potut, herneet ja savukala

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Uudet perunat ovat tämän ruokaisan perunasalaatin sydän. Säästä salaattiin pussin pienimmät perunat. Voit riipiä herneet tai keittää ne palkoineen apposten tapaan.
GL
MU
MA
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • ½ luusia perunoita
  • 400 gsavukalaa
  • 2 dlriivittyjä sokeriherneitä
  • 1pieni fenkoli
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 1 nipputilliä
Tulosta

Ruokaisa perunasalaatti valmistetaan näin:

  1. Pese ja keitä perunat. Poista savukalasta nahka ja ruodot. Paloittele kala. Riivi herneet ja suikaloi fenkoli.
  2. Paista fenkolia ja herneitä öljyssä pannulla 3 minuuttia, mausta sitruunamehulla ja kuoriraasteella.
  3. Kokoa salaattiannokset suoraan lautasille perunoiden ja fenkoli-herneseoksen ollessa vielä lämpimiä. Lisää annosten pinnalle reilusti tilliä.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »