
Joulukinkun haastajat: 6 lihatonta vaihtoehtoa
Punajuuriwellington
Paahda punajuuria ja kiedo ne sienitäytteen kanssa lehtitaikinan sisään. Tänä jouluna wellingtonin sisältä paljastuu purppurainen yllätys! Vegaanisen punajuuriwellingtonin reseptin löydät täältä.
Sieni-pähkinämureke
Pähkinöistä, sienistä ja taateleista valmistuu maukas vegaaninen mureke. Rengasvuoassa joulupöydän tähti saa näyttävän muodon!
Täytetty kukkakaali
Kukkakaalista paahtuu uunissa upea ja herkullinen juhlapöydän komistus. Kaalin sisältä löytyy mehevä, valkosipulilla ja sitruunalla maustettu lehtikaaliseos. Ota täytetyn kukkakaalin resepti talteen. Ohje on vegaaninen.
Kasvisterriini
Pehmeästä vuohenjuustosta, punajuuresta ja bataatista valmistuu herkullisen kostea ja maukas terriini. Yrtit, versot ja pähkinät koristavat värikkään kasvisterriinin juhlaan.
Taikinoitu juuriselleri
Taikinoitu juuriselleri muhii uunissa makean meheväksi. Olutvinegretti ja vuohenjuusto tekevät tästä annoksesta halutun suosikin.
Nyhtökauramureke
Nyhtökaurasta ja etikkapunajuurista syntyy maittava mureke, johon makua tuovat sushi-inkivääri, limetti, kookos ja korianteri. Jouluinen koristelu syntyy punajuurten liemellä värjätyistä punasipuleista ja inkiväärilastuista. Katso nyhtökauramurekkeen ohje!
Joulukinkun haastajat: 6 lihaisaa vaihtoehtoa
Poronfileerulla
Poronfileerulla mantelisella ja juustoisella täytteellä on juhlava tarjoiltava mutta helppo valmistaa. Ensin täytetty rulla käytetään pannulla saamassa väriä, ja sen jälkeen se kypsennetään uunissa meheväksi.
Glaseerattu kalkkuna
Tämän mehevän kalkkunan juju on glaseerauskastike, joka saa makeutta persimonista, hunajasta ja appelsiinimehusta. Kurkkaa glaseeratun kalkkunan ohje!
Peurawellington
Klassinen wellington maistuu myös riistan ystävälle. Peurawellingtonin kruunaa maukas lehtikaali-sienitäyte. Kun otat voitaikinasta piparimuotilla pieniä tähtiä, saat taikinakäärölle jouluisen ilmeen.
Jääpaisti
Jääpaisti on klassikko! Herkku on kätevä valmistaa niin, että laittaa lihan suoraan pakastimesta jäisenä uuniin. Lihaksi sopii yhtä lailla niin hirvi kuin nautakin. Mehevä paisti upotetaan paistamisen jälkeen liemeen, jossa maistuvat sopivasti etikka sekä katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja valkosipuli.
Nyhtöankka
Siideriliemessä kypsynyt nyhtöankka on maukkaudessaan vailla vertaa. Ylikypsäksi paistunutta lihaa maustavat tuore inkivääri ja appelsiini. Seuraksi sopivat hasselbackan perunat ja raikas salaatti.
Vaahterasiirappikana
Juurespedillä kypsytetty kokonainen luomukana on upea juhlaruoka, joka saa vastustamatonta makua vaahterasiirapista. Vaahterasiirappikanan viimeistelee ihana timjami-kermakastike.
Muokattu 16.12.2022: Lisätty runsaasti uusia reseptejä ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 16.12.2019.