Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Eikö kinkku maistu? Listasimme herkulliset haastajat, jotka tuovat vaihtelua joulupöytään

Jos joulukinkku ei ole juttusi tai kaipaat sen rinnalle jotain ihan muuta, kokeile vaikkapa upeaa punajuuriwellingtonia tai taikinoitua juuriselleriä. Kokosimme kinkulle 6 kasvis- ja 6 lihahaastajaa. Kurkkaa reseptit!

Joulukinkun haastajat: 6 lihatonta vaihtoehtoa

Punajuuriwellington

Paahda punajuuria ja kiedo ne sienitäytteen kanssa lehtitaikinan sisään. Tänä jouluna wellingtonin sisältä paljastuu purppurainen yllätys! Vegaanisen punajuuriwellingtonin reseptin löydät täältä.

punajuuriwellington

Sieni-pähkinämureke

Pähkinöistä, sienistä ja taateleista valmistuu maukas vegaaninen mureke. Rengasvuoassa joulupöydän tähti saa näyttävän muodon!

vegaaninen mureke

Täytetty kukkakaali

Kukkakaalista paahtuu uunissa upea ja herkullinen juhlapöydän komistus. Kaalin sisältä löytyy mehevä, valkosipulilla ja sitruunalla maustettu lehtikaaliseos. Ota täytetyn kukkakaalin resepti talteen. Ohje on vegaaninen.

täytetty kukkakaali

Kasvisterriini

Pehmeästä vuohenjuustosta, punajuuresta ja bataatista valmistuu herkullisen kostea ja maukas terriini. Yrtit, versot ja pähkinät koristavat värikkään kasvisterriinin juhlaan.

Kasvisterriini

Taikinoitu juuriselleri

Taikinoitu juuriselleri muhii uunissa makean meheväksi. Olutvinegretti ja vuohenjuusto tekevät tästä annoksesta halutun suosikin.

Taikinoitu juuriselleri

Nyhtökauramureke

Nyhtökaurasta ja etikkapunajuurista syntyy maittava mureke, johon makua tuovat sushi-inkivääri, limetti, kookos ja korianteri. Jouluinen koristelu syntyy punajuurten liemellä värjätyistä punasipuleista ja inkiväärilastuista. Katso nyhtökauramurekkeen ohje!

Nyhtökauramureke

Joulukinkun haastajat: 6 lihaisaa vaihtoehtoa

Poronfileerulla

Poronfileerulla mantelisella ja juustoisella täytteellä on juhlava tarjoiltava mutta helppo valmistaa. Ensin täytetty rulla käytetään pannulla saamassa väriä, ja sen jälkeen se kypsennetään uunissa meheväksi.

Täytetty poronfileerulla

Glaseerattu kalkkuna

Tämän mehevän kalkkunan juju on glaseerauskastike, joka saa makeutta persimonista, hunajasta ja appelsiinimehusta. Kurkkaa glaseeratun kalkkunan ohje!

Glaseerattu kalkkuna

Peurawellington

Klassinen wellington maistuu myös riistan ystävälle. Peurawellingtonin kruunaa maukas lehtikaali-sienitäyte. Kun otat voitaikinasta piparimuotilla pieniä tähtiä, saat taikinakäärölle jouluisen ilmeen.

Peurawellington

Jääpaisti

Jääpaisti on klassikko! Herkku on kätevä valmistaa niin, että laittaa lihan suoraan pakastimesta jäisenä uuniin. Lihaksi sopii yhtä lailla niin hirvi kuin nautakin. Mehevä paisti upotetaan paistamisen jälkeen liemeen, jossa maistuvat sopivasti etikka sekä katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja valkosipuli.

Jääpaisti

Nyhtöankka

Siideriliemessä kypsynyt nyhtöankka on maukkaudessaan vailla vertaa. Ylikypsäksi paistunutta lihaa maustavat tuore inkivääri ja appelsiini. Seuraksi sopivat hasselbackan perunat ja raikas salaatti.

Nyhtöankka

Vaahterasiirappikana

Juurespedillä kypsytetty kokonainen luomukana on upea juhlaruoka, joka saa vastustamatonta makua vaahterasiirapista. Vaahterasiirappikanan viimeistelee ihana timjami-kermakastike.

Vaahterasiirappikana

Muokattu 16.12.2022: Lisätty runsaasti uusia reseptejä ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 16.12.2019.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt