Joulukinkun haastajat: 6 maukasta vaihtoehtoa
1. Hirvenfilee, joka kruunataan yrttiöljyllä
Todella herkullinen hirvenfilee valmistetaan metsästystä harrastavan Jyrki Kataisen ohjeella. Juhlava filee saa pinnalleen maukkaan yrttiöljyn, jossa maistuvat valkosipuli ja rosmariini.
2. Jääpaisti on ikiklassikko
Jääpaisti on kätevä valmistaa niin, että laittaa lihan suoraan pakastimesta jäisenä uuniin. Lihaksi sopii yhtälailla niin hirvi kuin nautakin. Mehevä paisti upotetaan paistamisen jälkeen liemeen, jossa maistuvat sopivasti etikka sekä katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja valkosipuli.
3. Poronfilee maistuu karpalokastikkeen kanssa
Poron sisäfilee on todellista pikaruokaa. Fileet paistuvat pannulla muutamassa minuutissa. Juhlavan annoksen saa, kun tarjoaa poronfileet karpalokastikkeen, pariisinperunoiden ja haudutetun punakaalin kanssa.
4. Nyhtöankka on trendikäs valinta
Siideriliemessä kypsynyt nyhtöankka on maukas tarjottava. Ylikypsäksi paistunut liha maistuu tuoreelta inkivääriltä ja appelsiinilta. Tarjoa lisänä hasselbackan perunoita ja raikasta salaattia.
5. Uunissa paistunut siika ihastuttaa keveydellään
Uunissa paistettu kokonainen siika on kalanystävän valinta lämpimäksi pääruoaksi. Suolan ja pippurin lisäksi mausteena on yksinkertainen mutta toimiva trio: tilli, ruohosipuli ja sitruuna.
6. Taikinoitu juuriselleri yllättää kaikki kokeilijat
Taikinoitu juuriselleri muhii uunissa makean meheväksi. Olutvinegretti ja vuohenjuusto tekevät tästä annoksesta halutun suosikin.