Maku

Nyhtöankka – herkullisessa siideriliemessä ylikypsäksi muhinut ankka haastaa perinteisen joulukinkun

5 h
{
Aktiivinen1 h
Passiivinen4 h
Nyhtöankka tuo myös mukavaa vaihtelua joulupöytään. Liha saa muhia herkulliseksi makeassa siideriliemessä, josta löytyy myös aasialaisia vivahteita. Kurkkaa ohje ja kokeile!
MU
GL
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4–6 annosta)

  • 3ankanrintaa (pakaste tai tuore)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria jauhettuna

Liemi

  • 5 dlkuivaa omenasiideriä
  • 1 ½ tlmuscovadosokeria
  • ½ dlsoijakastiketta
  • 2(luomu)appelsiinia
  • 1 rkltuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
Tulosta

Nyhtöankka valmistetaan näin:

  1. Jos käytät pakastettuja ankanrintoja, sulata ne hitaasti jääkaapissa, varaa aikaa pari vuorokautta. Ota lihat huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.
  2. Pyyhi ankan rintapalat kuiviksi talouspaperilla. Hiero lihapuolelle suolaa ja pippuria.
  3. Ruskista rintapalat omassa rasvassaan (rasvapuoli pannuun päin) paistinpannulla kauniin värisiksi ja rapeapintaisiksi.
  4. Siirrä ankanrinnat ja niistä irronnut rasva uunivuokaan. Mittaa päälle omenasiideri, muscovadosokeri ja soija.
  5. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa ne viipaleiksi. Raasta inkivääri. Lisää appelsiini ja inkivääri muiden ainesten lomaan.
  6. Paista ankkaa 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa. Kaada ankan paistoliemi kattilaan talteen. Anna rintapalojen hieman jäähtyä, irrota niistä nahka ja nyhdä liha suikaleiksi kahden haarukan avulla.
  7. Kiehauta paistoliemi ja keitä sitä hieman kasaan. Lisää ankanliha kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
MITÄ PIDIT?
0