


Nyhtöankka – herkullisessa siideriliemessä ylikypsäksi muhinut ankka haastaa perinteisen joulukinkun
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Nyhtöankka tuo myös mukavaa vaihtelua joulupöytään. Liha saa muhia herkulliseksi makeassa siideriliemessä, josta löytyy myös aasialaisia vivahteita. Kurkkaa ohje ja kokeile!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3
ankanrintaa (pakaste tai tuore)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria jauhettuna
Liemi
5 dl
kuivaa omenasiideriä
1½ dl
muscovadosokeria
½ dl
soijakastiketta
2
(luomu)appelsiinia
1 rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
Nyhtöankka valmistetaan näin:
- Jos käytät pakastettuja ankanrintoja, sulata ne hitaasti jääkaapissa, varaa aikaa pari vuorokautta. Ota lihat huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.
- Pyyhi ankan rintapalat kuiviksi talouspaperilla. Hiero lihapuolelle suolaa ja pippuria.
- Ruskista rintapalat omassa rasvassaan (rasvapuoli pannuun päin) paistinpannulla kauniin värisiksi ja rapeapintaisiksi.
- Siirrä ankanrinnat ja niistä irronnut rasva uunivuokaan. Mittaa päälle omenasiideri, muscovadosokeri ja soija.
- Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa ne viipaleiksi. Raasta inkivääri. Lisää appelsiini ja inkivääri muiden ainesten lomaan.
- Paista ankkaa 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa. Kaada ankan paistoliemi kattilaan talteen. Anna rintapalojen hieman jäähtyä, irrota niistä nahka ja nyhdä liha suikaleiksi kahden haarukan avulla.
- Kiehauta paistoliemi ja keitä sitä hieman kasaan. Lisää ankanliha kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat