


Nyhtökauramureke on modernin juhlapöydän pääruoka – makua tuovat kookoskerma, etikkapunajuuret ja inkivääri
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Nyhtökauramureke on herkullinen pääruoka juhla-aterialle. Sushi-inkivääri, limetti, kookoskerma, seesaminsiemenet ja korianteri tuovat kutkuttavan säväyksen kotimaiselle nyhtökauralle ja etikkapunajuurille.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 pkt (500 g)
nyhtökauraa
2½ dl
kookoskermaa
1
viipale vaaleaa leipää
1
kananmuna
2
etikkapunajuurta
1
limetin mehu
2 tl
hillottua inkivääriä (ns. sushi-inkivääriä)
2
valkosipulinkynttä
1½ tl
korianterinsiemeniä murskattuina
1 tl
juustokuminansiemeniä murskattuina
1 tl
suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
Päälle
seesaminsiemeniä
1
punasipuli
hillottua inkivääriä (ns. sushi-inkivääriä)
tuoretta korianteria
Nyhtökauramureke valmistetaan näin:
- Kaada kulhoon kookoskerma ja murustele leipäviipale joukkoon, anna turvota noin 10 minuuttia. Vatkaa kananmuna seokseen.
- Paloittele punajuuret pikkupaloiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset taikinaan ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Voitele pitkulainen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin ajan. Anna murekkeen jäähtyä vuoassaan hetken ja kumoa tarjoiluvadille.
- Kuori ja viipaloi punasipuli ja paloittele inkiväärisiivut. Laita pikkukippoon noin desi punajuurien säilöntälientä ja sekoita siihen punasipuli ja inkivääri. Anna ainesten värjääntyä helakan punaisiksi liemessään. Tämän voit tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan.
- Koristele mureke seesaminsiemenillä, punasipuleilla, inkivääreillä ja tuoreella korianterilla.
Vinkki!
Nyhtökauramureke saa arominsa aasialaisvaikutteisista mausteista, mutta se maistuu kuitenkin lempeältä. Voit varioida maustamista omien mieltymystesi mukaisesti.
Mureke säilyy jääkaapissa hyvin peiteltynä joulupyhien ajan ja voit leikata sitä pöytään menekin mukaan tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat