Kasvisterriini on joulupöydän väripilkku – kaunis ulkokuori kätkee sisäänsä pehmeää vuohenjuustoa, bataattia ja punajuurta

5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Kasvisterriini on huiman kaunis, eikä ulkonäkö petä! Paahtaminen syventää punajuuren ja bataatin makua, ja vuohenjuusto mehevöittää herkun. Kokoa viipaleista voileipäkakkumainen kasvisterriini ja koristele se halutessasi ennen tarjoamista yrteillä, versoilla ja pähkinöillä.
MU
SO
GL
KA
0
0
Julkaistu: 10.12.2020


Ainekset (4–6 annosta )

  • 500 gpunajuuria
  • 500 g bataattia
  • 2 rs (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 rs (200 g) tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 1 rkltimjamia
  • 2 rklruohosipulia

Lisäksi

  • tuoretta oreganoa
  • rucolaa
  • ½ dlsaksanpähkinöitä
Tulosta

Kasvisterriini valmistetaan näin:

  1. Pese punajuuret ja bataatit. Laita ne pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti, kunnes juurekset pehmenevät. Anna jäähtyä.
  2. Kuori ja viipaloi bataatit ja punajuuret mandoliinilla tai veitsellä.
  3. Sekoita juustot ja yrtit keskenään.
  4. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka tuorekelmulla. Lado vuokaan kerroksittain ensin punajuuria ja vuohenjuustoseosta pariin kerrokseen ja sen jälkeen bataattia ja vuohenjuustoseosta pariin päällimmäisen kerrokseen. Käännä kelmut tiukasti terriinin päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kasvisterriini vuoasta tarjoiluvadille ja koristele oreganolla, rucolalla ja saksanpähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »