Kasvisterriini on joulupöydän väripilkku – kaunis ulkokuori kätkee sisäänsä pehmeää vuohenjuustoa, bataattia ja punajuurta
5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
5 h Kasvisterriini on huiman kaunis, eikä ulkonäkö petä! Paahtaminen syventää punajuuren ja bataatin makua, ja vuohenjuusto mehevöittää herkun. Kokoa viipaleista voileipäkakkumainen kasvisterriini ja koristele se halutessasi ennen tarjoamista yrteillä, versoilla ja pähkinöillä.
MU
SO
GL
KA
5
Kuvat
Julkaistu 10.12.2020

Kasvisterriini on joulupöydän väripilkku – kaunis ulkokuori kätkee sisäänsä pehmeää vuohenjuustoa, bataattia ja punajuurta
Reseptin ainekset (4–6 annosta )
- 500 gpunajuuria
- 500 g bataattia
- 2 rs (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
- 1 rs (200 g) tuorejuustoa (Philadelphia)
- 1 rkltimjamia
- 2 rklruohosipulia
Lisäksi
- tuoretta oreganoa
- rucolaa
- ½ dlsaksanpähkinöitä
Kasvisterriini valmistetaan näin:
- Pese punajuuret ja bataatit. Laita ne pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti, kunnes juurekset pehmenevät. Anna jäähtyä.
- Kuori ja viipaloi bataatit ja punajuuret mandoliinilla tai veitsellä.
- Sekoita juustot ja yrtit keskenään.
- Vuoraa pitkänomainen leipävuoka tuorekelmulla. Lado vuokaan kerroksittain ensin punajuuria ja vuohenjuustoseosta pariin kerrokseen ja sen jälkeen bataattia ja vuohenjuustoseosta pariin päällimmäisen kerrokseen. Käännä kelmut tiukasti terriinin päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
- Kumoa kasvisterriini vuoasta tarjoiluvadille ja koristele oreganolla, rucolalla ja saksanpähkinöillä.

Maukasta (ja lihatonta) joulua! Nappaa tästä kasvissyöjän herkullinen joulumenu

Punajuuriwellington on juhlapöydän komistus! Rullaa lehtitaikinan sisään sieniä, sipulia ja paahdettua punajuurta
Maku

Täytetty kukkakaali – uunissa paahdettu herkku mehevällä lehtikaalitäytteellä
Meillä kotona

Nyhtökauramureke on modernin juhlapöydän pääruoka – makua tuovat kookoskerma, etikkapunajuuret ja inkivääri
Meillä kotona

Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla
Maku

Hölskyrosolli – joulun punainen peruslisuke singahtaa suosikiksi, kun se hölskytetään mummonkurkkujen tapaan
Meillä kotona

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Meillä kotona

Porkkala – vegaaninen "kylmäsavulohi", johon tulee himo!
Maku