Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tässä on joulupöydän uusi suosikki (ja yllättäjä)! Juuriselleri muhii makeaksi taikinakuoressa

3 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 15 min

Maukkaaseen olut-spelttitaikinaan kääritty juuriselleri on joulupöydän maukkain paketti, joka maistuu taivaalliselta olutvinegretin ja vuohenjuuston kanssa. Juuriselleri taikinakuoressa on myös erinomainen kinkunkorvike kasvissyöjälle.

7.12.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
Speltti-oluttaikina
200 g
voita
6 dl
spelttitäysjyväjauhoja
1 tl
suolaa
½ tl
kuminansiemeniä
1 dl
vehnäolutta (esim. Hoegaarden tai Ayinger)
Juurisellerit
3
kokonaista juuriselleriä
vettä ja suolaa keittämiseen
½ dl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria jauhettuna
½ dl
tuoretta timjamia silputtuna
Vehnäolutvinegretti
1 dl
vehnäolutta
1 dl
mietoa oliiviöljyä
2 tl
sitruunamehua
2 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
2 tl
juoksevaa hunajaa
½ tl
suolaa
Lisäksi
150 g
vuohenjuustoa

Taikinoitu juuriselleri – ohje:

  1. Valmista taikina. Nypi kuutioitu voi jauho-suola-kuminaseokseen, kunnes seos on murumaista.
  2. Lisää olut ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina muovikelmussa jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
  3. Pese ja kuori juurisellerit. Leikkaa sellerit kahtia tukevalla kokkiveitsellä.
  4. Keitä sellereitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta sellerit hyvin ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
  5. Voitele juurisellerit oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle timjami.
  6. Jaa taikina 6 palaan. Kauli ne reiluiksi pyörylöiksi niin, että saat juurisellerin mahtumaan taikinan sisään.
  7. Nosta selleri taikinapyörylän päälle. Muotoile taikina juurisellerin ympärille. Sulje selleri kokonaan taikinan sisään nyppimällä taikina kiinni sormin. Nosta taikinoidut juurisellerit leivinpaperille, uunipellille. Jätä taikinan saumakohta sellerin alapuolelle.
  8. Paista taikinoituja juurisellereitä 175-asteisen uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin värin ja juuriselleri tuntuu tikulla testattaessa taikinan läpi kypsältä. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos taikina tuntuu saavan liikaa väriä.
  9. Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa tai pullossa sekoittamalla.
  10. 10
    Viillä taikinaan ja juuriselleriin ristiviilto, kaada päälle vinegrettiä ja murustele päälle vuohenjuustoa.
  11. 11
    Tarjoa juuriselleri heti lämpimänä kasvisruokana tai lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt