


Tässä on joulupöydän uusi suosikki (ja yllättäjä)! Juuriselleri muhii makeaksi taikinakuoressa
3 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 15 min
Maukkaaseen olut-spelttitaikinaan kääritty juuriselleri on joulupöydän maukkain paketti, joka maistuu taivaalliselta olutvinegretin ja vuohenjuuston kanssa. Juuriselleri taikinakuoressa on myös erinomainen kinkunkorvike kasvissyöjälle.
Reseptin ainekset
6 annosta
Speltti-oluttaikina
200 g
voita
6 dl
spelttitäysjyväjauhoja
1 tl
suolaa
½ tl
kuminansiemeniä
1 dl
vehnäolutta (esim. Hoegaarden tai Ayinger)
Juurisellerit
3
kokonaista juuriselleriä
vettä ja suolaa keittämiseen
½ dl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria jauhettuna
½ dl
tuoretta timjamia silputtuna
Vehnäolutvinegretti
1 dl
vehnäolutta
1 dl
mietoa oliiviöljyä
2 tl
sitruunamehua
2 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
2 tl
juoksevaa hunajaa
½ tl
suolaa
Lisäksi
150 g
vuohenjuustoa
Taikinoitu juuriselleri – ohje:
- Valmista taikina. Nypi kuutioitu voi jauho-suola-kuminaseokseen, kunnes seos on murumaista.
- Lisää olut ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina muovikelmussa jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
- Pese ja kuori juurisellerit. Leikkaa sellerit kahtia tukevalla kokkiveitsellä.
- Keitä sellereitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta sellerit hyvin ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
- Voitele juurisellerit oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle timjami.
- Jaa taikina 6 palaan. Kauli ne reiluiksi pyörylöiksi niin, että saat juurisellerin mahtumaan taikinan sisään.
- Nosta selleri taikinapyörylän päälle. Muotoile taikina juurisellerin ympärille. Sulje selleri kokonaan taikinan sisään nyppimällä taikina kiinni sormin. Nosta taikinoidut juurisellerit leivinpaperille, uunipellille. Jätä taikinan saumakohta sellerin alapuolelle.
- Paista taikinoituja juurisellereitä 175-asteisen uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin värin ja juuriselleri tuntuu tikulla testattaessa taikinan läpi kypsältä. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos taikina tuntuu saavan liikaa väriä.
- Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa tai pullossa sekoittamalla.
- 10Viillä taikinaan ja juuriselleriin ristiviilto, kaada päälle vinegrettiä ja murustele päälle vuohenjuustoa.
- 11Tarjoa juuriselleri heti lämpimänä kasvisruokana tai lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat