Maku

Tässä on joulupöydän uusi suosikki (ja yllättäjä)! Juuriselleri muhii makeaksi taikinakuoressa

3 h
0
0

Tässä on joulupöydän uusi suosikki (ja yllättäjä)! Juuriselleri muhii makeaksi taikinakuoressa

KA
MU
0
0
Maukkaaseen olut-spelttitaikinaan kääritty juuriselleri on joulupöydän maukkain paketti, joka maistuu taivaalliselta olutvinegretin ja vuohenjuuston kanssa. Juuriselleri taikinakuoressa on myös erinomainen kinkunkorvike kasvissyöjälle.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Speltti-oluttaikina

  • 200 gvoita
  • 6 dlspelttitäysjyväjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlkuminansiemeniä
  • 1 dlvehnäolutta (esim. Hoegaarden tai Ayinger)

Juurisellerit

  • 3kokonaista juuriselleriä
  • vettä ja suolaa keittämiseen
  • ½ dloliiviöljyä
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria jauhettuna
  • ½ dltuoretta timjamia silputtuna

Vehnäolutvinegretti

  • 1 dlvehnäolutta
  • 1 dlmietoa oliiviöljyä
  • 2 tlsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta timjamia silputtuna
  • 2 tljuoksevaa hunajaa
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 150 gvuohenjuustoa

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Taikinoitu juuriselleri valmistuu näin:

Valmista taikina. Nypi kuutioitu voi jauho-suola-kuminaseokseen, kunnes seos on murumaista.

Lisää olut ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina muovikelmussa jääkaappiin tunniksi vetäytymään.

Pese ja kuori juurisellerit. Leikkaa sellerit kahtia tukevalla kokkiveitsellä.

Keitä sellereitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta sellerit hyvin ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.

Voitele juurisellerit oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle timjami.

Jaa taikina 6 palaan. Kauli ne reiluiksi pyörylöiksi niin, että saat juurisellerin mahtumaan taikinan sisään.

Nosta selleri taikinapyörylän päälle. Muotoile taikina juurisellerin ympärille. Sulje selleri kokonaan taikinan sisään nyppimällä taikina kiinni sormin. Nosta taikinoidut juurisellerit leivinpaperille, uunipellille. Jätä taikinan saumakohta sellerin alapuolelle.

Paista taikinoituja juurisellereitä 175-asteisen uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin värin ja juuriselleri tuntuu tikulla testattaessa taikinan läpi kypsältä. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos taikina tuntuu saavan liikaa väriä.

Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa tai pullossa sekoittamalla.

Viillä taikinaan ja juuriselleriin ristiviilto, kaada päälle vinegrettiä ja murustele päälle vuohenjuustoa.

Tarjoa heti lämpimänä kasvisruokana tai lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä