0(0)
Glaseerattu kalkkuna – kokonainen paisti sivellään juhlakuntoon hedelmäisellä kastikkeella
Gluteeniton
Munaton
5 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 30 min
Glaseerattu kalkkuna kypsyy uunissa neljässä tunnissa. Glaseerauskastike saa makeutta tuoreesta persimonista, appelsiinimehusta ja hunajasta. Mausteisuutta tuovat kaneli ja tähtianis.
15.12.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
10 annosta
1 (n. 5,5 kg)pakastettu kalkkuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
25 gvoita
Glaseeraus
1persimoni
2kanelitankoa
4tähtianista
3 dlappelsiinimehua
3 dlfariinisokeria
¾ dl hunajaa
Lisäksi
rosmariinia
minttua

Glaseerattu kalkkuna – ohje:

  1. Sulata kalkkunaa jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Ota se vähintään tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Irrota niputetut jalat toisistaan. Huuhtele kalkkuna. Kuivaa sulanut lintu hyvin sisältä ja päältä.
  2. Hiero sisä- ja ulkopintaan sekä nahan alle suolaa ja pippuria.
  3. Sido kalkkunan koivet ja siivet tiukasti kylkiä vasten paiston ajaksi.
  4. Nosta lintu selkäpuoli alaspäin uuniritilän päälle reunalliseen vuokaan tai pannuun. Kaada vuokaan tilkka vettä.
  5. Sulata voi ja voitele kalkkunan pinta sillä. Laita lihalämpömittari kalkkunan koiven paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunin alatasolla 150–175 asteessa, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 79 astetta. Varaa paistoaikaa noin 45 minuuttia kiloa kohti eli noin neljä tuntia. Liha on kypsää, kun siitä pistettäessä tihkuva lihasneste on kirkasta. Voitele kalkkunaa paiston aikana pari kolme kertaa voisulalla tai siitä irtoavalla paistoliemellä.
  6. Kuutioi persimoni. Laita persimoni, kanelitangot ja tähtianikset sekä appelsiinimehu kattilaan. Kuumenna ja keitä, kunnes persimonit pehmenevät. Poista mausteet. Soseuta ja lisää kattilaan muut ainekset. Keitä vielä 3–5 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  7. Poista kalkkunasta naru. Sivele kalkkunaa glaseerausliemellä kauttaaltaan. Paista uunissa 175 asteessa 30 minuuttia sivellen glaseerausseoksella aina 10 minuutin välein, kunnes pinta on paksun kiiltävä. Koristele lopuksi rosmariinilla ja mintulla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo