Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Poronfileerulla pähkinä-juustotäytteellä – käytä liha pannulla ja hauduta uunissa täyteläiseksi

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Poron ulkofilee täytetään manteleilla ja parmesaanilla ja kääräistään meheväksi rullaksi. Pannulla saadun paistopinnan jälkeen liha viimeistellään uunissa.

4.12.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 dl
lehtipersiljaa (hienonnettuna)
1 dl
paahdettuja kuorellisia manteleita (rouhittuna)
1 dl
raastettua parmesaania
noin 600 g
poron ulkofileetä
Paistamiseen
voi-öljyseosta
Pinnalle
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Ranskankermakastike
2 dl
ranskankermaa
1 dl
lehtipersiljaa (tai muuta yrttiä hienonnettuna)
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Täytetty poronfileerulla – ohje:

  1. Tee ranskankermakastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Nosta viileään siksi aikaa, kun valmistat lihan.
  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Ota pannu liedeltä. Sekoita joukkoon mausteet, yrttisilppu ja pähkinät.
  4. Käsittele filee leikkaamalla siihen syvä viilto vaakatasossa ja avaamalla se levyksi. Laita levy työtasolle ja nuiji varovasti tasaiseksi levyksi. Levitä päälle yrttiseos. Kääri liha tiiviiksi rullaksi. Kiinnitä paistinarulla tai cocktailtikuilla. Hiero hieman lisää suolaa ja pippuria lihan pintaan.
  5. Paista lihaan kaunis pintaväri voi-öljyseoksessa. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan (varo osumasta täytteeseen) lihalämpömittari. Kypsennä fileetä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
  6. Anna poronfileerullan vetäytyä hetki folion alla. Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoile halutessasi ranskankermakastikkeen kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt