


Peurawellington – mehevä lehtikaali-sienitäyte kruunaa riistasta valmistetun liharuokaklassikon
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Maailmanlaajuinen klassikko maistuu myös riistasta valmistettuna! Peuranfilee paistuu meheväksi taikinakuoren alla, lehtikaali-sieniseoksella höystettynä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
noin 800 g
peuran ulkofileetä
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Täyte
200 g
suppilovahveroita
100 g
lehtikaalia
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
timjamia hienonnettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 pkt (70 g)
parmankinkkua
Lisäksi
500 g
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
1
muna
Peurawellington – ohje:
- Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Poista mahdolliset kalvot. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ruskista filee pannulla öljy-voiseoksessa nopeasti kauttaaltaan, myös päädyistä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista täyte. Hienonna sienet. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja paista sieniä, lehtikaalia ja sipulia, kunnes neste on haihtunut. Lisää mausteet ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Levitä kinkkuviipaleet kelmun päälle limittäin fileen leveydeltä. Levitä viipaleiden päälle sieniseos, nosta päälle filee ja kääri liha kelmun avulla tiiviiseen pakettiin sienimassan ja kinkkuviipaleiden sisään. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 × 40 cm). Nosta filee taikinalevylle ja poista kelmu. Leikkaa ylimääräinen taikina tarvittaessa pois. Kääri liha taikinaan. Ummista saumat ja päät hyvin ja nosta leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin.
- Kauli jäljelle jäänyt taikina ja ota siitä esimerkiksi tähtimuotilla paloja ja leikkaa pitkiä suikaleita taikinapyörällä. Voitele taikinan pinta ja laita koristeet pintaan. Voitele myös koristeet.
- Työnnä paistomittari keskelle wellingtonia ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta, noin 30 minuuttia. Anna levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
