Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jääpaisti hirvestä

15 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 h 0 min
20.1.2008
Reseptin ainekset
8 annosta
1 ½ kg
hirvenpaistia
Liemi
3 ½ l
vettä
6 rkl
merisuolaa
3 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
katajanmarjoja
1 rkl
kokonaisia valkopippureita
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
4
laakerinlehteä
2 rkl
tuoretta rosmariinia
4
valkosipulinkynttä

Jääpaisti valmistuu näin:

  1. Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa 6–7 tuntia. Pannulle ei tarvitse laittaa mitään nestettä.
  2. Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.
  3. Kiehauta liemi tilavassa kattilassa. Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä jopa pari vuorokautta.
  4. Nosta hirven jääpaisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Viipaloi hirven jääpaisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi kääröiksi.

Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin paistolämpömittaria alusta saakka.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt