Maku

Jääpaisti hirvestä

15 h 20 min
GL
LA
MA
MU
4.08
11


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (8 annosta)

  • 1 ½ kghirvenpaistia

Liemi

  • 3 ½ lvettä
  • 6 rklmerisuolaa
  • 3 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 1 rklkokonaisia valkopippureita
  • 1 rklkokonaisia mustapippureita
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä

Tee näin

15 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 h

Jääpaisti valmistuu näin:

  1. Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa 6–7 tuntia. Pannulle ei tarvitse laittaa mitään nestettä.
  2. Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.
  3. Kiehauta liemi tilavassa kattilassa. Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä jopa pari vuorokautta.
  4. Nosta hirven jääpaisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Viipaloi hirven jääpaisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi kääröiksi.

Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin paistolämpömittaria alusta saakka.

MITÄ PIDIT?
4.08