Unohda väkerrys ja turha vaivannäkö! Koostimme iloksesi hieman tavallista helpomman (mutta silti juhlavan) joulumenun
Ruoka
Unohda väkerrys ja turha vaivannäkö! Koostimme iloksesi hieman tavallista helpomman (mutta silti juhlavan) joulumenun
Jos kinkun paistaminen ei innosta ja haluat nauttia joulusta pienellä vaivalla mutta juhlavasti, ota avuksi helppo joulumenu!
Julkaistu 16.12.2020
Meillä kotona

Alkupalaksi nopea ginisilli, tahnoja ja suolaisia torttuja

Kuka sanoi, että kalapöydän antimet on vaikea valmistaa? Loihdi joulupöytään pikainen ginisilli valmiista matjesfileestä. Ginisillin ohjeen saat täältä. Myös erilaiset tahnat ja mousset syntyvät yleensä vain sekoittamalla raaka-aineet keskenään. Kokeile vaikkapa tätä suosittua lohimousseamme.

Sienisalaatin valmistuskaan ei ole monimutkaista, kunhan maltat liottaa suolasieniä vedessä pari tuntia.

Helppo alkupalapöytä syntyy myös suolaisilla joulutortuilla. Tällä kertaa tortut saavat täytteekseen pähkinäistä punajuurihummusta, lohi- ja kinkkutahnaa. Nopeasti valmistuvien suolaisten joulutorttujen ohjeen saat täältä. Lisää helppoja tahnaideoita saat tahnakoosteesta.

Pääruoaksi lehtiperunoita, nyhtöankkaa tai nyhtökauramureketta

Jos laatikkojen valmistus ei ole sinun juttusi, kokeile lehtiperunoita. Ne paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja saavat mehevän silauksen ruskistetusta voista. Ota lehtiperunoiden ohje talteen täältä.

Eikö perinteisen kinkun paisto houkuta? Jos kaipaat helpompia vaihtoehtoja, kokeile valmistaa porsaanfilee uunissa. Aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii erinomaisesti juhlapöytään. Ota porsaanfileen ohje talteen täältä.

Jos kaipaat lisää vaihtoehtoja, testaa nyhtöankkaa. Valmistaminen on helppoa, mutta jos käytät pakastettuja ankanrintoja, sulata niitä jääkaapissa parin vuorokauden verran. Nyhtöankan ohjeen saat täältä.

Modernin joulupöydän pääruoka on herkullinen nyhtökauramureke. Sushi-inkivääri, limetti, kookoskerma, seesaminsiemenet ja korianteri tuovat kutkuttavan säväyksen kotimaiselle nyhtökauralle ja etikkapunajuurille.

Vai sittenkin se perinteisemmistä perinteisin joulumenu? Jouluruokien reseptit löydät tästä koosteestamme.

Kaipaako joulupöytä vielä lisuketta? Itämaiset uunijuurekset pyöritetään mausteseoksessa ja paahdetaan uunissa, minkä jälkeen päälle lisätään murusteltua fetaa, rouhittuja pistaaseja sekä granaattiomenan siemeniä ja minttua.

Jälkiruoaksi affogato tai superhelppo konvehtikakku

Italialainen affogato on siitä hauska jälkiruoka, että voit valmistaa sen juuri ennen tarjoilua. Kurkista kahvinystäville sopiva helppo ohje täältä.

Helppo jälkiruokavaihtoehto on myös levyjoulutorttu. Kolmesta raaka-aineesta leivottava torttu ja helppo ja nopea joulunajan tarjottava.

Konvehtikakku on joulunajan superhelppo ja mehevä mutakakku, joka valmistuu yhdessä hujauksessa. Jos et usko, katso ohjeen perästä videolta, miten konvehtikakku syntyy.

Kommentoi »