


Sienisalaatti on juhlapöydän himoituin herkku – näin valmistat sen näppärästi perinteisellä ohjeellamme
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Sienisalaatti on sen luokan herkku, että sitä kannattaa tehdä kerralla isompikin satsi. Nimittäin tämä sienisalaatti katoaa pöydästä alta aikayksikön! Perinteinen sienisalaatti valmistuu helposti ja on juhlapöydän varma hitti.
Reseptin ainekset
6-8 annosta
Sienisalaatti
3 dl
suolasieniä
1
punasipuli (säästä hieman koristeluun)
1 dl
kuohukermaa
1 dl
smetanaa
mustapippuria
2 tl
sitruunamehua
Koristeluun
1 rkl
ruohosipulia hienonnettua
Sienisalaatti – ohje:
- Liota sieniä kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna pieneksi silpuksi veitsellä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Siirrä sienisalaatti tarjoiluastiaan ja koristele tuoreella ruohosipulilla ja hienonnetulla punasipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat