Maku

Sienisalaatti on juhlapöydän himoituin herkku – näin valmistat sen näppärästi perinteisellä reseptillämme

2 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen2 h
Sienisalaatti on sen luokan herkku, että sitä kannattaa tehdä kerralla isompikin satsi. Nimittäin tämä sienisalaatti katoaa pöydästä alta aikayksikön! Perinteinen sienisalaatti valmistuu helposti ja on juhlapöydän varma hitti.
KA
3.61
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (6-8 annosta)

Sienisalaatti

  • 3 dlsuolasieniä
  • 1punasipuli (säästä hieman koristeluun)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlsmetanaa
  • mustapippuria
  • 2 tlsitruunamehua

Koristeluun

  • 1 rklruohosipulia hienonnettua
Tulosta

Sienisalaatti valmistuu näin helposti:

  1. Liota sieniä kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna pieneksi silpuksi veitsellä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  3. Siirrä sienisalaatti tarjoiluastiaan ja koristele tuoreella ruohosipulilla ja hienonnetulla punasipulilla.
MITÄ PIDIT?
3.61