Sienisalaatti on juhlapöydän himoituin herkku – näin valmistat sen näppärästi perinteisellä reseptillämme
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Sienisalaatti on sen luokan herkku, että sitä kannattaa tehdä kerralla isompikin satsi. Nimittäin tämä sienisalaatti katoaa pöydästä alta aikayksikön! Perinteinen sienisalaatti valmistuu helposti ja on juhlapöydän varma hitti.
KA
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.11.2018

Sienisalaatti on juhlapöydän himoituin herkku – näin valmistat sen näppärästi perinteisellä reseptillämme
Reseptin ainekset (6-8 annosta)
Sienisalaatti
- 3 dlsuolasieniä
- 1punasipuli (säästä hieman koristeluun)
- 1 dlkuohukermaa
- 1 dlsmetanaa
- mustapippuria
- 2 tlsitruunamehua
Koristeluun
- 1 rklruohosipulia hienonnettua
Sienisalaatti valmistuu näin helposti:
- Liota sieniä kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna pieneksi silpuksi veitsellä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Siirrä sienisalaatti tarjoiluastiaan ja koristele tuoreella ruohosipulilla ja hienonnetulla punasipulilla.

Jouluinen sienisalaatti ranskankermalla – maukas lisuke juhlapöytään
Maku

Suolasienet
Maku

Sienisalaattitäyte blineille
Maku

Portobellosalaatti
Maku

Marinoidut siitakesienet
Maku

Sienisalaattileipäset
Maku

Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä
Maku

Waldorfin sienisalaatti – kahden klassikon yhdistelmä on täynnä makua
Maku