Maku

Levyjoulutorttu – tässä joulutortussa on taatusti tarpeeksi täytettä!

55 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen45 min
Levyjoulutorttu on Mrs. Christmas -blogin Elisan unelmien joulutorttu, sillä siihen saa upotettua täytteeksi koko purkillisen luumumarmeladia. Kolmesta raaka-aineesta leivottava torttu ja helppo ja nopea joulunajan tarjottava!
4.25
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (15 annosta)

  • 1 pkt (500 g)lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
  • 300 gluumumarmeladia
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Levyjoulutorttu valmistuu helposti näin:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna sulaa puolisen tuntia.
  2. Kauli halutessasi taikinalevyjä hieman ohuemmiksi.
  3. Tee veitsen tylpällä reunalla viillot sentin päähän taikinalevyn reunasta, jotta hillo ei karkaa uunissa reunojen ulkopuolelle.
  4. Levitä luumumarmeladi tasan taikinalevyille, reunojen sisäpuolelle.
  5. Paista levyjoulutorttua 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
  6. Anna jäähtyä ja leikkaa jokainen levy 3–4 viipaleeksi. Siivilöi päälle tomusokeria. Nauti glögin kanssa.

Kokeile levyjoulutorttua myös muilla torttutäytteillä, kuten omena-kanelimarmeladilla.

MITÄ PIDIT?
4.25