Maku

Konvehtikakku – kaikkien aikojen helpoin mutakakku sujahtaa minuuteissa uuniin, ja sinunkin on aivan pakko maistaa!

20 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
15 min
Konvehtikakku on joulunajan helpoin ja mehevin mutakakku, joka valmistuu yhdessä hujauksessa. Tyhjennä rasiallinen konvehteja tehosekoittimeen, surauta ja lisää munat, jauhot sekä leivinjauhe. Tässä neljän ainesosan nerokkaassa kakussa maistuu sulassa sovussa koko konvehtirasian sisältö. Katso VIDEOLTA reseptin alta, miten helposti konvehtikakku valmistuu.
3.7
4
Julkaistu: 9.11.2018


Ainekset (6 annosta)

Konvehtikakku

  • 300 gsuklaakonvehteja (esim. Panda Juhlapöydän Konvehteja)
  • 2munaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta

Koristeluun

  • piparimurua ja tomusokeria
Tulosta

Konvehtikakku leivotaan näin:

  1. Surauta konvehtirasian sisältö tehosekoittimessa rakeiseksi massaksi.
  2. Sammuta tehosekoitin hetkeksi, lisää munat ja surauta ne nopeasti konvehtimassan joukkoon.
  3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne massaan tehosekoittimen ollessa pysähdyksissä. Surauta ainekset taikinaksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan (Ø 17 cm).
  5. Paista konvehtikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä mutakakkumaisen tahmaiseksi.
  6. Koristele halutessasi esimerkiksi piparimurulla ja tomusokerilla.
Konvehtikakun koristeluun sopii lähes herkku kuin herkku! Testaa esimerkiksi Vihreitä kuulia, lakupaloja, marjoja, suklaakonvehteja tai muita joulunajan nameja.
MITÄ PIDIT?
3.7
4 kommenttia