Rakkaat ja tutut joulun maut! Nappaa kaikki parhaat ohjeet perinteiseen joulupöytään
Ruoka
Rakkaat ja tutut joulun maut! Nappaa kaikki parhaat ohjeet perinteiseen joulupöytään
Jos perinteinen joulumenu on sinun juttusi, nappaa hyvät reseptit tästä. Tarjoile graavilohta, sienisalaattia, silakoita, piimäjuustoa, rosollia, laatikoita ja kinkkua. Järlkiruoaksi luvassa on tietenkin luumurahkaa.
Julkaistu 9.12.2020
Meillä kotona

Graavilohi aloittaa juhla-aterian

Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun. Perinteisen graavilohen ohjeen löydät täältä.

Syksyn sato maistuu sienisalaatissa

Kermaisen pehmeä sienisalaatti on monelle aivan ehdoton lisuke. Tähän perinteiseen sienisalaattiin tulee kuohukermaa ja smetanaa. Sienisalaatin ohjeen pääset lukemaan täältä.

Sinappinen silakka on kalapöydän klassikko

Etikkaliemessä ruodottomaksi pehmennyt ja kypsynyt silakka maustuu sinappikastikkeessa. "Kyllä olivat hyviä!", lukijamme kommentoi. Maukkaiden sinappisilakoiden ohjeen saat täältä.

Kuuluuko piimäjuusto teidän joulupöytäänne?

Piimäjuusto on miedonmakuinen perinneherkku, joka sopii mainiosti jouluruokien kylkeen. Tarjoa piimäjuustoa rosollin, ruisleivän tai alkupalakalojen kanssa. Kurkista piimäjuuston ohje täältä.

Rosolli: sekoitettuna vai raitoina?

Rosolli kuuluu joulupöytään kuin tähti kuuseen. Sekoittiko sinun mummosi rosollin ainekset keskenään vai asetteli raidoiksi tarjoiluvadille? "Paras rosolli ikinä", ihastelee lukijamme tätä perinteisen rosollin ohjetta.

Makea ja ihana lanttulaatikko

Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko, joka valmistetaan soseutetuista lantuista, kermasta, kananmunista ja siirapista. Perinteisen lanttulaatikon reseptin löydät täältä. Laatikon pinta koristellaan ruokalusikalla kauniin aaltoilevaksi! Jos etsit maidottoman lanttulaatikon ohjetta, sen saat poimittua talteen täältä.

Imellettyä sen olla pitää, perunalaatikon nimittäin

Kaikilla laatikoilla on oma vankkumaton kannattajakuntansa. Erityisesti imelletty perunalaatikko on monen joulusuosikki. "Resepti tulee kyllä jatkuvaan käyttöön!" kirjoittaa lukijamme. Ota imelletyn perunalaatikon ohje siis talteen.

Porkkanalaatikkoa pöytään, kiitos

Joulun värikäs kestosuosikki on tietenkin porkkanalaatikko. "Erinomainen resepti!" kehuu lukijamme. Ota perinteisen porkkanalaatikon ohje talteen.

Joulukinkku on pöydän perinteinen keskipiste

Nosta kinkku ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista ja muista, että mitä miedommassa lämpötilassa paistat, sitä mehukkaampi kinkusta tulee. Katso kuvalliset, helpot vaihekuvat joulukinkun valmistukseen.

Luumurahka on täydellinen aterian lopetus

Luumujen maku kuuluu perinteiseen jouluun. Mikä parasta, joulun perinteinen jälkiruoka valmistuu viidessä minuutissa. Ota luumurahkan ohje talteen täältä.

Kommentoi »