Kotivinkki

Joulumenu perinteiseen tapaan

Joulumenu perinteiseen tapaan

Jos perinteinen joulumenu on sinun juttusi, nappaa hyvät reseptit tästä. Tarjoile graavilohta, sienisalaattia, silakoita, piimäjuustoa, rosollia, laatikoita, kinkkua ja järkiruoaksi luumurahkaa.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Graavilohi

Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun.

Sienisalaatti

Kermaisen pehmeä ja silti raikas sienisalaatti on himottu herkku.

Silakat

Etikkaliemessä ruodottomaksi pehmennyt ja kypsynyt silakka maustuu sinappikastikkeessa tai valkosipuli-kermaviilikastikkeessajoulupöydän klassiseksi tarjottavaksi. Kurkkaa sinappisilakat ja valkosipulisilakat

Piimäjuusto

Piimäjuusto on miedonmakuinen perinneherkku, joka sopii mainiosti jouluruokien kylkeen. Tarjoa piimäjuustoa rosollin, ruisleivän tai alkupalakalojen kanssa.

Rosolli

Rosolli kuuluu joulupöytään kuin tähti kuuseen. Sekoittiko sinun mummosi rosollin ainekset keskenään vai asetteli raidoiksi tarjoiluvadille?

Joululaatikot

Näillä ohjeilla valmistat hyvät joululaatikot: 1) Lanttulaatikko, 2), Imelletty perunalaatikko, 3) Porkkanalaatikko.

Joulukinkku

Nosta kinkku ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista ja muista, että mitä miedommassa lämpötilassa paistat, sitä mehukkaampi kinkusta tulee. Seuraavilla ohjeilla kinkku onnistuu varmasti. 1) Joulukinkun sulatus ,  2) Kinkun paisto, 3) Joulukinkun kastike, 4) Kinkun kuorrutus.

Lipeäkala ja valkokastike

Lipeäkala on mainettaan – ja tuoksuaan – maukkaampi joulunajan perinneruoka.

Luumurahka

Luumujen maku kuuluu perinteiseen jouluun. Luumurahka on helppo valmistaa.


Lisää isnpiraatiota jouluun

Jos etsit uusia ideoita joulupöytään, kurkkaa huippukokki Henri Alénin joulumenu!

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

Julkaistu: 12.11.2014
Katso myös nämä