Maku

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit

1 h 55 min
GL
KA
MU
3.8
15

Rosolli on jouluinen salaatti vailla vertaa. Rosollin kruunaa kastike, joka valmistetaan kuohukermasta. Ota talteen suosikkiohje, joka ilahduttaa joulupöydässä vuodesta toiseen.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Rosolli

  • 4 kplpunajuurta
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplomenaa
  • 1 kplmaustekurkkuja

Rosollin kastike

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Rosolli ja rosollin kastike valmistuvat näin:

  1. Pese punajuuret, porkkanat ja perunat. Keitä juurekset kuorineen kypsiksi (noin 20 minuuttia).
  2. Keitä punajuuret (noin 40 minuuttia) omassa kattilassaan, jotta ne eivät värjää muita juureksia. Anna jäähtyä.
  3. Kuori juurekset ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuutioi omena ja kurkku.
  4. Nosta rosollikuutiot suorakaiteen muotoiseen tarjoiluastiaan niin, että kukin aineksista muodostaa raidan.
  5. Valmista rosollin kastike. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon etikka, suola ja sokeri sekä halutessasi 1 tl punajuurten keitinlientä. Tarkista maku.
  6. Tarjoa rosollin kastike erillisestä astiasta.

Vinkki!

Halutessasi voit käyttää rosollissa etikkapunajuuria tuoreiden punajuurien sijaan.

MITÄ PIDIT?
3.8