Kotivinkki

Omenainen kaprisrosolli

1 h 10 min
0
0

Omenainen kaprisrosolli

Rosolli saa uutta makua kapriksista ja pistaasipähkinöistä. Perinteinen kermavaahtokastike sopii myös kaprisrosollille.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 3keskikokoista omenaa
  • 3keitettyä puna- tai raitajuurta
  • 1 dlpurjoa viipaloituna
  • 1–2 prkkapriksia (à 35 g)
  • 1 dlpistaasipähkinöitä paahdettuna

Koristeluun

  • 10varrellista, isoa kaprista

Kastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklpunajuurimehua
  • ½ tlpiparjuuritahnaa
  • ½ tlsokeria
  • ¼ tlsuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Keitä keskikokoisia puna- tai raitajuuria noin 40 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna hetki jäähtyä. Kuori ja lohko juurikkaat. Kuori ja paloittele omenat. Kotimaiset ja luomuomenat voit käyttää kuorineen.

2. Paahda pistaasit. Yhdistä punajuurilohkot, omenat, purjoviipaleet, kaprikset ja paahdetut pistaasit tarjoiluastiassa. Koristele varrellisilla kapriksilla. 

3. Kastiketta varten vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää punajuurimehu ja mausteet. Jatka vatkausta vielä hetki.

4. Tarjoa rosolli ja kastike eri astioista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä