0(0)
Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Joulupöydän vakiosalaatti, eli rosolli, saa uutta makua kapriksista ja pistaasipähkinöistä. Perinteinen kermavaahtokastike sopii myös kaprisrosollille.
Julkaistu 22.12.2014
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4–5 annosta
Omenainen kaprisrosolli
3keskikokoista omenaa
3keitettyä puna- tai raitajuurta
1 dlpurjoa viipaloituna
1–2 prkkapriksia (à 35 g)
1 dlpistaasipähkinöitä paahdettuna
Koristeluun
10varrellista, isoa kaprista
Kastike
2 dlkuohukermaa
1 rklpunajuurimehua
½ tlpiparjuuritahnaa
½ tlsokeria
¼ tlsuolaa

Omenainen kaprisrosolli – ohje:

  1. Keitä keskikokoisia puna- tai raitajuuria noin 40 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna hetki jäähtyä. Kuori ja lohko juurikkaat. Kuori ja paloittele omenat. Kotimaiset ja luomuomenat voit käyttää kuorineen.
  2. Paahda pistaasit. Yhdistä punajuurilohkot, omenat, purjoviipaleet, kaprikset ja paahdetut pistaasit tarjoiluastiassa. Koristele varrellisilla kapriksilla. 
  3. Kastiketta varten vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää punajuurimehu ja mausteet. Jatka vatkausta vielä hetki.
  4. Tarjoa rosolli ja kastike eri astioista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Kommentoi »