Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Joulupöydän vakiosalaatti, eli rosolli, saa uutta makua kapriksista ja pistaasipähkinöistä. Perinteinen kermavaahtokastike sopii myös kaprisrosollille.

22.12.2014
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Omenainen kaprisrosolli
3
keskikokoista omenaa
3
keitettyä puna- tai raitajuurta
1 dl
purjoa viipaloituna
1–2 prk
kapriksia (à 35 g)
1 dl
pistaasipähkinöitä paahdettuna
Koristeluun
10
varrellista, isoa kaprista
Kastike
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
punajuurimehua
½ tl
piparjuuritahnaa
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa

Omenainen kaprisrosolli – ohje:

  1. Keitä keskikokoisia puna- tai raitajuuria noin 40 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna hetki jäähtyä. Kuori ja lohko juurikkaat. Kuori ja paloittele omenat. Kotimaiset ja luomuomenat voit käyttää kuorineen.
  2. Paahda pistaasit. Yhdistä punajuurilohkot, omenat, purjoviipaleet, kaprikset ja paahdetut pistaasit tarjoiluastiassa. Koristele varrellisilla kapriksilla. 
  3. Kastiketta varten vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää punajuurimehu ja mausteet. Jatka vatkausta vielä hetki.
  4. Tarjoa rosolli ja kastike eri astioista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt