Kotivinkki

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio

1 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen40 min
Joulupöydän vakiosalaatti, eli rosolli, saa uutta makua kapriksista ja pistaasipähkinöistä. Perinteinen kermavaahtokastike sopii myös kaprisrosollille.
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (4–5 annosta)

Omenainen kaprisrosolli

  • 3keskikokoista omenaa
  • 3keitettyä puna- tai raitajuurta
  • 1 dlpurjoa viipaloituna
  • 1–2 prkkapriksia (à 35 g)
  • 1 dlpistaasipähkinöitä paahdettuna

Koristeluun

  • 10varrellista, isoa kaprista

Kastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklpunajuurimehua
  • ½ tlpiparjuuritahnaa
  • ½ tlsokeria
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Omenainen kaprisrosolli valmistuu näin:

  1. Keitä keskikokoisia puna- tai raitajuuria noin 40 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna hetki jäähtyä. Kuori ja lohko juurikkaat. Kuori ja paloittele omenat. Kotimaiset ja luomuomenat voit käyttää kuorineen.
  2. Paahda pistaasit. Yhdistä punajuurilohkot, omenat, purjoviipaleet, kaprikset ja paahdetut pistaasit tarjoiluastiassa. Koristele varrellisilla kapriksilla. 
  3. Kastiketta varten vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää punajuurimehu ja mausteet. Jatka vatkausta vielä hetki.
  4. Tarjoa rosolli ja kastike eri astioista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »