


Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Joulupöydän vakiosalaatti, eli rosolli, saa uutta makua kapriksista ja pistaasipähkinöistä. Perinteinen kermavaahtokastike sopii myös kaprisrosollille.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Omenainen kaprisrosolli
3
keskikokoista omenaa
3
keitettyä puna- tai raitajuurta
1 dl
purjoa viipaloituna
1–2 prk
kapriksia (à 35 g)
1 dl
pistaasipähkinöitä paahdettuna
Koristeluun
10
varrellista, isoa kaprista
Kastike
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
punajuurimehua
½ tl
piparjuuritahnaa
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Omenainen kaprisrosolli – ohje:
- Keitä keskikokoisia puna- tai raitajuuria noin 40 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna hetki jäähtyä. Kuori ja lohko juurikkaat. Kuori ja paloittele omenat. Kotimaiset ja luomuomenat voit käyttää kuorineen.
- Paahda pistaasit. Yhdistä punajuurilohkot, omenat, purjoviipaleet, kaprikset ja paahdetut pistaasit tarjoiluastiassa. Koristele varrellisilla kapriksilla.
- Kastiketta varten vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää punajuurimehu ja mausteet. Jatka vatkausta vielä hetki.
- Tarjoa rosolli ja kastike eri astioista.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat