Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Rosolli maistuu mainiolta myös ilman perunaa. Tee joulupöydän perinteinen herkku tällä mainiolla ohjeella!

13.12.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
Rosolli ilman perunaa
3
punajuurta
3
porkkanaa
1
omena
2
maustekurkkua
1
sipuli
2 tl
väkiviinaetikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Kastike
1 dl
kuohukermaa
1 tl
väkiviinaetikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

Rosolli ilman perunaa – ohje:

  1. Pese juurekset. Keitä punajuuret kuorineen ja kantoineen kypsäksi (n. 40 minuuttua). Keitä toisessa kattilassa porkkanat kuorineen kypsiksi (noin 20 minuuttia). Juurekset ovat valmiita, kun veitsi uppoaa niihin hyvin. 
  2. Kuori jäähtyneet juurekset. Leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi leivinpaperilla vuoratulla leikkuulaudalla. 
  3. Kuori omena ja leikkaa se saman kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkku ja sipuli. 
  4. Sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta rosolli ja tarkista maku. 
  5. Valmista kastike. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mausteet. 
  6. Voit värjätä kastikkeen pinkiksi sekoittamalla joukkoon teelusikallisen rosollin pohjalle muodostunutta lientä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt