Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Rosolli maistuu mainiolta myös ilman perunaa. Tee joulupöydän perinteinen herkku tällä mainiolla ohjeella!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 13.12.2015

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Reseptin ainekset (6 annosta)
Rosolli ilman perunaa
- 3punajuurta
- 3porkkanaa
- 1omena
- 2maustekurkkua
- 1sipuli
- 2 tlväkiviinaetikkaa
- 1 tlsokeria
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
Kastike
- 1 dlkuohukermaa
- 1 tlväkiviinaetikkaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlsokeria
Rosolli ilman perunaa – ohje:
- Pese juurekset. Keitä punajuuret kuorineen ja kantoineen kypsäksi (n. 40 minuuttua). Keitä toisessa kattilassa porkkanat kuorineen kypsiksi (noin 20 minuuttia). Juurekset ovat valmiita, kun veitsi uppoaa niihin hyvin.
- Kuori jäähtyneet juurekset. Leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi leivinpaperilla vuoratulla leikkuulaudalla.
- Kuori omena ja leikkaa se saman kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkku ja sipuli.
- Sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta rosolli ja tarkista maku.
- Valmista kastike. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mausteet.
- Voit värjätä kastikkeen pinkiksi sekoittamalla joukkoon teelusikallisen rosollin pohjalle muodostunutta lientä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!