Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Rosolli maistuu mainiolta myös ilman perunaa. Tee joulupöydän perinteinen herkku tällä mainiolla ohjeella!
KA
3.7
0
Julkaistu 13.12.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Rosolli ilman perunaa

  • 3punajuurta
  • 3porkkanaa
  • 1omena
  • 2maustekurkkua
  • 1sipuli
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Kastike

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
Tulosta

Rosolli ilman perunaa – ohje:

  1. Pese juurekset. Keitä punajuuret kuorineen ja kantoineen kypsäksi (n. 40 minuuttua). Keitä toisessa kattilassa porkkanat kuorineen kypsiksi (noin 20 minuuttia). Juurekset ovat valmiita, kun veitsi uppoaa niihin hyvin. 
  2. Kuori jäähtyneet juurekset. Leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi leivinpaperilla vuoratulla leikkuulaudalla. 
  3. Kuori omena ja leikkaa se saman kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkku ja sipuli. 
  4. Sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta rosolli ja tarkista maku. 
  5. Valmista kastike. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mausteet. 
  6. Voit värjätä kastikkeen pinkiksi sekoittamalla joukkoon teelusikallisen rosollin pohjalle muodostunutta lientä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Kommentoi »