


Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Rosolli maistuu mainiolta myös ilman perunaa. Tee joulupöydän perinteinen herkku tällä mainiolla ohjeella!
Reseptin ainekset
6 annosta
Rosolli ilman perunaa
3
punajuurta
3
porkkanaa
1
omena
2
maustekurkkua
1
sipuli
2 tl
väkiviinaetikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Kastike
1 dl
kuohukermaa
1 tl
väkiviinaetikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
Rosolli ilman perunaa – ohje:
- Pese juurekset. Keitä punajuuret kuorineen ja kantoineen kypsäksi (n. 40 minuuttua). Keitä toisessa kattilassa porkkanat kuorineen kypsiksi (noin 20 minuuttia). Juurekset ovat valmiita, kun veitsi uppoaa niihin hyvin.
- Kuori jäähtyneet juurekset. Leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi leivinpaperilla vuoratulla leikkuulaudalla.
- Kuori omena ja leikkaa se saman kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkku ja sipuli.
- Sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta rosolli ja tarkista maku.
- Valmista kastike. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mausteet.
- Voit värjätä kastikkeen pinkiksi sekoittamalla joukkoon teelusikallisen rosollin pohjalle muodostunutta lientä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat