Maku

Isoäidin rosolli

2 h 40 min
4
0

Isoäidin rosolli

Perunaton rosolli joulupöytään.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplpunajuurta
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplomena
  • 2 kplmaustekurkkuja
  • 1 kplsipuli
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Kastike

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Pese juurekset. Keitä punajuuret kuorineen ja kantoineen kypsäksi (n. 40 minuuttua). Keitä toisessa kattilassa porkkanat kuorineen kypsiksi (noin 20 minuuttia). Juurekset ovat valmiita, kun veitsi uppoaa niihin hyvin. 

Kuori jäähtyneet juurekset. Leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi leivinpaperilla vuoratulla leikkuulaudalla. 

Kuori omena ja leikkaa se saman kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkku ja sipuli. 

Sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta rosolli ja tarkista maku. 

Valmista kastike. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mausteet. 

Voit värjätä kastikkeen pinkiksi sekoittamalla joukkoon teelusikallisen rosollin pohjalle muodostunutta lientä. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä