


Vaihda väriä! Keltainen rosolli saa aurinkoisen värinsä keltajuuresta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Keltainen rosolli on mukavaa vaihtelua perinteisen punaiselle versiolle. Punajuuri korvataan keltajuurella, jonka seurana on tutut ainekset. Kastike tehdään kermaviilin ja smetanan sekoituksesta.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
keltajuurta
2
porkkanaa
2
perunaa
1
sipuli
1
omena
1
maustekurkku
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa (halutessasi)
Kastike
200 g
kermaviiliä
125 g
smetanaa
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
Keltainen rosolli – ohje:
- Pese keltajuuret, porkkanat ja perunat. Laita keltajuuret kattilaan. Keitä 20 minuuttia. Lisää porkkanat ja perunat. Jatka keittämistä 20 minuuttia lisää tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi omena ja kurkku. Sekoita kaikki kasvikset keskenään tai laita tarjoiluastiaan raidoittain. Lisää halutessasi yrttisilppu.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarjoile keltaisen rosollin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat