Vaihda väriä! Keltainen rosolli saa aurinkoisen värinsä keltajuuresta

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Keltainen rosolli on mukavaa vaihtelua perinteisen punaiselle versiolle. Punajuuri korvataan keltajuurella, jonka seurana on tutut ainekset. Kastike tehdään kermaviilin ja smetanan sekoituksesta.
GL
KA
MU
0
1
Julkaistu: 15.12.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 4keltajuurta
  • 2porkkanaa
  • 2perunaa
  • 1sipuli
  • 1omena
  • 1maustekurkku
  • 1 dlhienonnettua lehtipersiljaa (halutessasi)

Kastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 125 gsmetanaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
Tulosta

Keltainen rosolli valmistuu näin:

  1. Pese keltajuuret, porkkanat ja perunat. Laita keltajuuret kattilaan. Keitä 20 minuuttia. Lisää porkkanat ja perunat. Jatka keittämistä 20 minuuttia lisää tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi omena ja kurkku. Sekoita kaikki kasvikset keskenään tai laita tarjoiluastiaan raidoittain. Lisää halutessasi yrttisilppu.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarjoile keltaisen rosollin kanssa.
1 kommentti