Vaihda väriä! Keltainen rosolli saa aurinkoisen värinsä keltajuuresta
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minKeltainen rosolli on mukavaa vaihtelua perinteisen punaiselle versiolle. Punajuuri korvataan keltajuurella, jonka seurana on tutut ainekset. Kastike tehdään kermaviilin ja smetanan sekoituksesta.
GL
KA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 15.12.2020

Vaihda väriä! Keltainen rosolli saa aurinkoisen värinsä keltajuuresta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4keltajuurta
- 2porkkanaa
- 2perunaa
- 1sipuli
- 1omena
- 1maustekurkku
- 1 dlhienonnettua lehtipersiljaa (halutessasi)
Kastike
- 200 gkermaviiliä
- 125 gsmetanaa
- 1 rklsitruunamehua
- ½ tlsuolaa
- ½ tlsokeria
Keltainen rosolli – ohje:
- Pese keltajuuret, porkkanat ja perunat. Laita keltajuuret kattilaan. Keitä 20 minuuttia. Lisää porkkanat ja perunat. Jatka keittämistä 20 minuuttia lisää tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi omena ja kurkku. Sekoita kaikki kasvikset keskenään tai laita tarjoiluastiaan raidoittain. Lisää halutessasi yrttisilppu.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarjoile keltaisen rosollin kanssa.

Rosollikranssi – rouheista lohkoista koottu joulusalaatti tarjotaan uudessa, näyttävässä muodossa
Kotivinkki

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Paahdettu punajuurisalaatti – katso huippukokki Henri Alénin resepti!
Kotivinkki

Paahdettu rosolli on täynnä makua – ota resepti talteen!
Maku

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku

Rosollikeitto
Maku

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Maku