0(0)
Hölskyrosolli – joulun punainen peruslisuke singahtaa suosikiksi, kun se hölskytetään mummonkurkkujen tapaan
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
Gluteeniton
2 h 55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 40 min
Hölskyrosolli valmistuu viipaloiduista aineksista, jotka yhdistetään keitetyn mausteliemen kanssa. Mummonkurkkujen tapaan hölskytettyä rosollia ravistetaan muutamaan kertaan maustumisen aikana.
8.12.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
6 annosta
3 (300 g)raakaa punajuurta
2 (200 g)porkkanaa
1 (150 g)punasipuli
1 (200 g)omena
1 (100 g)pieni maustekurkku
Mausteliemi
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dlsokeria
1 dlvettä
1 tlmerisuolaa
1tähtianis
4kokonaista maustepippuria
4kokonaista neilikkaa
1kanelitanko
½ rkl tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)

Hölskyrosolli – ohje:

  1. Pese punajuuret ja porkkanat. Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen omassa kattilassaan, noin 40 minuuttia, ja porkkanat omassaan, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Laita mausteliemen ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Anna liemen jäähtyä ja maustua.
  3. Kuori ja viipaloi punajuuret ja porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena neljäksi lohkoksi ja viipaloi lohkot. Viipaloi myös maustekurkku.
  4. Laita kasvisviipaleet kannelliseen astiaan. Kaada päälle mausteliemi. Voit halutessasi siivilöidä siitä mausteet ensin pois. Peitä astia kannella ja ravista, jotta kasvikset ja liemi sekoittuvat. Anna maustua viileässä vielä pari tuntia. Ravista vielä muutaman kerran maustumisen aikana ja ennen nauttimista.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo