


Rosollikranssi – rouheista lohkoista koottu joulusalaatti tarjotaan uudessa, näyttävässä muodossa
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Rosollikranssi on uusittu versio perinteisestä jouluruoasta. Paahda rosollista tutut kasvikset uunissa ja kokoa kauniiksi kranssiksi, jonka keskiöstä löytyy etikalla maustettu kermakastike.
Reseptin ainekset
6 annosta
Rosollikranssi
4 (700 g)
puna- ja/tai keltajuurta
3 (300 g)
porkkanaa
2 (300 g)
isoa perunaa
2
punasipulia
50 g
voita sulatettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2
omenaa (kotimaista)
2
pientä suola- tai maustekurkkua
Kastike
1 dl
kuohukermaa
½ tl
väkiviinaetikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
Rosollikranssi – ohje:
- Kuori juurekset, perunat ja sipulit. Leikkaa punajuuret puolen sentin viipaleiksi ja perunat noin 2 × 2 -senttisiksi kuutioiksi. Leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi lastuiksi perunankuorimaveitsellä. Kuori ja lohko sipulit.
- Levitä punajuuret ja perunat leivinpaperin päälle pellille niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Voitele kasvikset voisulalla ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kääntele lastalla puolessa välissä ja lisää silloin pellille myös sipulit.
- Levitä porkkananauhat toiselle pellille, sekoita loppu voisula joukkoon. Paista noin 5 minuuttia, kunnes nauhat pehmenevät hieman.
- Pese ja lohko omenat. Leikkaa suolakurkut pituussuunnassa lohkoiksi. Asettele kaikki ainekset kranssin muotoon vadille. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta etikalla, suolalla ja sokerilla. Tarjoa kastike erikseen rosollin kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteisen rosollin ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat