Rosollikranssi – rouheista lohkoista koottu joulusalaatti tarjotaan uudessa, näyttävässä muodossa
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minRosollikranssi on uusittu versio perinteisestä jouluruoasta. Paahda rosollista tutut kasvikset uunissa ja kokoa kauniiksi kranssiksi, jonka keskiöstä löytyy etikalla maustettu kermakastike.
KA
GL
MU
5
Kuvat
Julkaistu 18.12.2019

Rosollikranssi – rouheista lohkoista koottu joulusalaatti tarjotaan uudessa, näyttävässä muodossa
Reseptin ainekset (6 annosta)
Rosollikranssi
- 4 (700 g)puna- ja/tai keltajuurta
- 3 (300 g)porkkanaa
- 2 (300 g)isoa perunaa
- 2punasipulia
- 50 gvoita sulatettuna
- ½ tlsuolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2omenaa (kotimaista)
- 2pientä suola- tai maustekurkkua
Kastike
- 1 dlkuohukermaa
- ½ tlväkiviinaetikkaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
Rosollikranssi – ohje:
- Kuori juurekset, perunat ja sipulit. Leikkaa punajuuret puolen sentin viipaleiksi ja perunat noin 2 × 2 -senttisiksi kuutioiksi. Leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi lastuiksi perunankuorimaveitsellä. Kuori ja lohko sipulit.
- Levitä punajuuret ja perunat leivinpaperin päälle pellille niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Voitele kasvikset voisulalla ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kääntele lastalla puolessa välissä ja lisää silloin pellille myös sipulit.
- Levitä porkkananauhat toiselle pellille, sekoita loppu voisula joukkoon. Paista noin 5 minuuttia, kunnes nauhat pehmenevät hieman.
- Pese ja lohko omenat. Leikkaa suolakurkut pituussuunnassa lohkoiksi. Asettele kaikki ainekset kranssin muotoon vadille. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta etikalla, suolalla ja sokerilla. Tarjoa kastike erikseen rosollin kanssa.

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku

Lämmin vuohenjuustorosolli
Maku

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
Kotivinkki

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki

Rosollilla täytetyt munat
Maku

Rosollikeitto
Maku

Juuressosekeitto – vihanneslaatikon jämistä syntyy tarkan markan arkiruoka
Kotivinkki