Maku

Paahdettu rosolli

1 h 10 min
5
0

Paahdettu rosolli

Juurekset paahtamalla saa rosollista täyteläisemmän makuisen. Lopuksi joukkoon sekoitetaan omena- ja suolakurkkukuutiot. Tämä maistuu hyvältä niin lämpöisenä, kuin kylmänäkin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplpunajuuria
  • 3 kplporkkanaa
  • 4 kplbanaanisalottisipulia
  • 1 rkloliiviiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1/2 kplhapokasta omenaa
  • 6 kplminisuolakurkkuja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori punajuuret ja porkkanat. Pilko kasvikset reiluiksi kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kuori sipulit ja paloittele ne myös mukanaa pellille. Mausta oliiviöljyllä, hunajalla ja ripauksella suolaa. Paahda 200 asteessa noin 1 tunti.

Kuutioi omena ja suolakurkut. Sekoita joukkoon. Mausta punaviinietikalla ja mustapippurilla.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä