Paahdettu rosolli on täynnä makua – ota resepti talteen!
1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h Paahdettu rosolli on perinteistä versiota täyteläisemmän makuinen. Lopuksi joukkoon sekoitetaan omena- ja suolakurkkukuutiot. Tämä maistuu hyvältä niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.
KA
MU
4.4
Kuvat
Julkaistu 16.12.2016

Paahdettu rosolli on täynnä makua – ota resepti talteen!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Paahdettu rosolli
- 3 kplpunajuuria
- 3 kplporkkanaa
- 4 kplbanaanisalottisipulia
- 1 rkloliiviiöljyä
- 1 rklhunajaa
- 1/4 tlsuolaa
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 1/2 kplhapokasta omenaa
- 6 kplminisuolakurkkuja
Paahdettu rosolli – ohje:
- Kuori punajuuret ja porkkanat. Pilko kasvikset reiluiksi kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kuori sipulit ja paloittele ne myös mukanaa pellille. Mausta oliiviöljyllä, hunajalla ja ripauksella suolaa. Paahda 200 asteessa noin 1 tunti.
- Kuutioi omena ja suolakurkut. Sekoita joukkoon. Mausta punaviinietikalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile paahdettu rosolli lämpimänä tai kylmänä joulupöydässä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
Kotivinkki

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Maku

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki

Rosolli kermaviilikastikkeella
Maku

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku