Rosolli kermaviilikastikkeella
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Myös kermaviilikastike on hyvä pari perinteiselle rosollille. Tässä joulusalaatissa maistuu tuttuun tapaan porkkana, peruna, punajuuri ja omena.
GL
KA
MU
5
Julkaistu 26.7.2005

Rosolli kermaviilikastikkeella
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 400 getikkapunajuurta (kuutioituna)
- 3 dlkeitettyä porkkanaa (kuutioituna)
- 2maustekurkkua (kuutioituna)
- 1omena (kuutioituna)
- 1sipuli (kuutioituna)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
Kastike
- 400 gkermaviiliä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlsokeria
- 1 rklsitruunamehua
- 1 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Rosolli kermaviilikastikkeella – ohje:
- Sekoita kasviskuutiot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin, peitä kelmulla tai kannella ja pane kulho jääkaappiin. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
- Sekoita ja kaada salaatti tarjoilukulhoon. Mausta kastikkeen kermaviili suolalla, sokerilla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Värjää kastike vaaleanpunaiseksi punajuuriliemellä, kaada tarjoiluastiaan ja ripottele persiljasilppu päälle.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
Kotivinkki

Paahdettu rosolli on täynnä makua – ota resepti talteen!
Maku

Lämmin vuohenjuustorosolli
Maku

Rosollilla täytetyt munat
Maku

Rosollikeitto
Maku

Marinoitu uunirosolli
Maku

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Maku

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki