Maku

Rosolli kermaviilikastikkeella

30 min
GL
KA
MU
0
0

Myös kermaviilikastike on hyvä pari perinteiselle rosollille. Tässä joulusalaatissa maistuu tuttuun tapaan porkkana, peruna, punajuuri ja omena.
Tulosta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (12 annosta)

  • 400 getikkapunajuurta (kuutioituna)
  • 3 dlkeitettyä porkkanaa (kuutioituna)
  • 2 kplmaustekurkkuja (kuutioituna)
  • 1 kplomenaa (kuutioituna)
  • 1 kplsipulia (kuutioituna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Kastike

  • 400 gkermaviiliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Rosolli kermaviilikastikkeella valmistuu näin:

  1. Sekoita kasviskuutiot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin, peitä kelmulla tai kannella ja pane kulho jääkaappiin. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
  2. Sekoita ja kaada salaatti tarjoilukulhoon. Mausta kastikkeen kermaviili suolalla, sokerilla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Värjää kastike vaaleanpunaiseksi punajuuriliemellä, kaada tarjoiluastiaan ja ripottele persiljasilppu päälle.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

MITÄ PIDIT?
0