Maku

Rosolli kermaviilikastikkeella

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Myös kermaviilikastike on hyvä pari perinteiselle rosollille. Tässä joulusalaatissa maistuu tuttuun tapaan porkkana, peruna, punajuuri ja omena.
GL
KA
MU
5
0
Julkaistu 26.7.2005


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 400 getikkapunajuurta (kuutioituna)
  • 3 dlkeitettyä porkkanaa (kuutioituna)
  • 2maustekurkkua (kuutioituna)
  • 1omena (kuutioituna)
  • 1sipuli (kuutioituna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Kastike

  • 400 gkermaviiliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Tulosta

Rosolli kermaviilikastikkeella – ohje:

  1. Sekoita kasviskuutiot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin, peitä kelmulla tai kannella ja pane kulho jääkaappiin. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
  2. Sekoita ja kaada salaatti tarjoilukulhoon. Mausta kastikkeen kermaviili suolalla, sokerilla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Värjää kastike vaaleanpunaiseksi punajuuriliemellä, kaada tarjoiluastiaan ja ripottele persiljasilppu päälle.

Vinkki!

Kommentoi »