Maku

Marinoitu uunirosolli

2 h 55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 35 min
Marinoitu uunirosolli valmistuu paahtamalla ja sen jälkeen marinoimalla kasvikset sekä juurekset. Kokeile, sillä saatat yllättyä reseptin herkullisuudesta!
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
2
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 4punajuurta
  • 2porkkanaa
  • 250 gnaurista
  • 250 gpalsternakkaa
  • 1sipuli
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta rosmariinia
  • 3 rklsiirappia

Marinadi

  • 3 dlpunaviiniä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 25 gtuoretta inkivääriä
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 3tähtianista
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1kanelitanko
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Uunirosolli – ohje:

  1. Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa punajuuret, porkkanat, palsternakka ja nauris sekä sipuli reiluiksi paloiksi tai viipaleiksi.
  2. Sekoita kasvisten joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia.
  3. Paahda 220 asteessa noin 35 minuuttia.
  4. Kiehauta marinadin ainekset kattilassa. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi ja kaada se uunirosollin päälle.
  5. Marinoi aineksia muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
  6. Nauti marinoitu uunirosolli perinteisen rosollin tapaan.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!

2 kommenttia