Marinoitu uunirosolli
2 h 55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h 35 minMarinoitu uunirosolli valmistuu paahtamalla ja sen jälkeen marinoimalla kasvikset sekä juurekset. Kokeile, sillä saatat yllättyä reseptin herkullisuudesta!
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Marinoitu uunirosolli
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 4punajuurta
- 2porkkanaa
- 250 gnaurista
- 250 gpalsternakkaa
- 1sipuli
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 3 rkltuoretta rosmariinia
- 3 rklsiirappia
Marinadi
- 3 dlpunaviiniä
- 1 1/2 dlsokeria
- 25 gtuoretta inkivääriä
- 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
- 3tähtianista
- 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
- 1kanelitanko
- 1/4 tlsuolaa
Uunirosolli – ohje:
- Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa punajuuret, porkkanat, palsternakka ja nauris sekä sipuli reiluiksi paloiksi tai viipaleiksi.
- Sekoita kasvisten joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia.
- Paahda 220 asteessa noin 35 minuuttia.
- Kiehauta marinadin ainekset kattilassa. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi ja kaada se uunirosollin päälle.
- Marinoi aineksia muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
- Nauti marinoitu uunirosolli perinteisen rosollin tapaan.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!

Lämmin vuohenjuustorosolli
Maku

Paahdettu rosolli on täynnä makua – ota resepti talteen!
Maku

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
Kotivinkki

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki

Rosolli kermaviilikastikkeella
Maku

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku