3,8(10)
Marinoitu uunirosolli
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 35 min
Marinoitu uunirosolli valmistuu paahtamalla ja sen jälkeen marinoimalla kasvikset sekä juurekset. Kokeile, sillä saatat yllättyä reseptin herkullisuudesta!
10.12.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
4punajuurta
2porkkanaa
250 gnaurista
250 gpalsternakkaa
1sipuli
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
3 rkltuoretta rosmariinia
3 rklsiirappia
Marinadi
3 dlpunaviiniä
1 1/2 dlsokeria
25 gtuoretta inkivääriä
1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
3tähtianista
1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
1kanelitanko
1/4 tlsuolaa

Uunirosolli – ohje:

  1. Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa punajuuret, porkkanat, palsternakka ja nauris sekä sipuli reiluiksi paloiksi tai viipaleiksi.
  2. Sekoita kasvisten joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia.
  3. Paahda 220 asteessa noin 35 minuuttia.
  4. Kiehauta marinadin ainekset kattilassa. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi ja kaada se uunirosollin päälle.
  5. Marinoi aineksia muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
  6. Nauti marinoitu uunirosolli perinteisen rosollin tapaan.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo