


Marinoitu uunirosolli
2 h 55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 35 min
Marinoitu uunirosolli valmistuu paahtamalla ja sen jälkeen marinoimalla kasvikset sekä juurekset. Kokeile, sillä saatat yllättyä reseptin herkullisuudesta!
Reseptin ainekset
6 annosta
4
punajuurta
2
porkkanaa
250 g
naurista
250 g
palsternakkaa
1
sipuli
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3 rkl
tuoretta rosmariinia
3 rkl
siirappia
Marinadi
3 dl
punaviiniä
1 1/2 dl
sokeria
25 g
tuoretta inkivääriä
1/2 tl
neilikkaa (kokonaisia)
3
tähtianista
1/2 tl
mustapippuria (kokonaisia)
1
kanelitanko
1/4 tl
suolaa
Uunirosolli – ohje:
- Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa punajuuret, porkkanat, palsternakka ja nauris sekä sipuli reiluiksi paloiksi tai viipaleiksi.
- Sekoita kasvisten joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia.
- Paahda 220 asteessa noin 35 minuuttia.
- Kiehauta marinadin ainekset kattilassa. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi ja kaada se uunirosollin päälle.
- Marinoi aineksia muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
- Nauti marinoitu uunirosolli perinteisen rosollin tapaan.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat