Sinappisilakat – joulupöydän kalasuosikki valmistuu helpommin kuin arvaatkaan!
24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
24 h Sinappisilakat kuuluvat erottamattomasti joulun kalapöytään. Tällä reseptillä onnistut!
GL
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 1.2.2009

Sinappisilakat – joulupöydän kalasuosikki valmistuu helpommin kuin arvaatkaan!
Reseptin ainekset (8 annosta)
Sinappisilakat
- 500 gsilakkafileitä
Esiliemi
- 5 dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
Väliin
- 50 gtuoretta tilliä
Sinappikastike
- 1 dlsinappia (maidotonta ja munatonta)
- 1 dlvettä
- 1 dlrypsiöljyä
- 3 rklsokeria
- 1 rklväkiviinaetikkaa
- 2 tlsuolaa
Sinappisilakat – ohje:
- Liota silakoita vesi-etikkaliemessä 4–5 tuntia. Nosta silakoiden päälle pieni lautanen painoksi, jotta liemi peittää kalat kokonaan.
- Valuta silakat. Lado purkkiin kerroksittain silakkafileitä ja tilliä.
- Vatkaa kulhossa sinappikastikkeen ainekset. Kaada seos silakkafileille.
- Sulje purkki ja anna kalojen maustua jääkaapissa yön yli kaikessa rauhassa.

Joulun kalapöytä – nappaa talteen ihanat reseptit ja kalaherkkujen säilytysvinkit!

Kirpeää ja makeaa! Pikkelöidyt silakat täydentävät joulun kalapöydän
Meillä kotona

Savusilakkatahna – alkupalapöydän kalaherkku valmistuu raikkaasta rahkasta
Kotivinkki

Joulukalat kruunaavat juhlapöydän – poimi reseptit perinteisiin ja uusiin kalaherkkuihin

Sitruuna-smetanasilakat
Kotivinkki

Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan
Meillä kotona

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku
Maku

Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse
Kotivinkki