Maku

Sinappisilakat

24 h 30 min
3.8
9

Sinappisilakat

GL
LA
MA
MU
9
3.8
Sinappisilakat on kalaherkku, joka monen mielestä kuuluu erottamattomasti joulupöytään. Resepti on yksinkertainen, mutta vasta riittävä maustumisaika saa sinappisilakat maistumaan perinteisen herkulliselta. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä

Esiliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Väliin

  • 50 gtuoretta tilliä

Sinappikastike

  • 1 dlsinappia (maidotonta ja munatonta)
  • 1 dlvettä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 rklsokeria
  • 1 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Sinappisilakat valmistuvat näin:

Liota silakoita vesi-etikkaliemessä 4–5 tuntia. Nosta silakoiden päälle pieni lautanen painoksi, jotta liemi peittää kalat kokonaan.

Valuta silakat. Lado purkkiin kerroksittain silakkafileitä ja tilliä.

Vatkaa kulhossa sinappikastikkeen ainekset. Kaada seos silakkafileille.

Sulje purkki ja anna kalojen maustua jääkaapissa yön yli. 

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä