Maku

Sinappisilakat – joulun kalapöydän kalasuosikki valmistuu helpommin kuin arvaatkaan!

24 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen24 h
Sinappisilakat kuuluvat erottamattomasti joulun kalapöytään. Tällä reseptillä onnistut!
GL
LA
MA
MU
3.83
9
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (8 annosta)

Sinappisilakat

  • 500 gsilakkafileitä

Esiliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Väliin

  • 50 gtuoretta tilliä

Sinappikastike

  • 1 dlsinappia (maidotonta ja munatonta)
  • 1 dlvettä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 rklsokeria
  • 1 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa
Tulosta

Sinappisilakat valmistuvat näin:

  1. Liota silakoita vesi-etikkaliemessä 4–5 tuntia. Nosta silakoiden päälle pieni lautanen painoksi, jotta liemi peittää kalat kokonaan.
  2. Valuta silakat. Lado purkkiin kerroksittain silakkafileitä ja tilliä.
  3. Vatkaa kulhossa sinappikastikkeen ainekset. Kaada seos silakkafileille.
  4. Sulje purkki ja anna kalojen maustua jääkaapissa yön yli kaikessa rauhassa. 
MITÄ PIDIT?
3.83