Maku

Sinappisilakat – joulun kalapöydän kalasuosikki valmistuu helpommin kuin arvaatkaan!

24 h 30 min
GL
LA
MA
MU
3.88
9

Sinappisilakat kuuluvat erottamattomasti joulun kalapöytään. Tällä reseptillä onnistut!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

Sinappisilakat

  • 500 gsilakkafileitä

Esiliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Väliin

  • 50 gtuoretta tilliä

Sinappikastike

  • 1 dlsinappia (maidotonta ja munatonta)
  • 1 dlvettä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 rklsokeria
  • 1 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Sinappisilakat valmistuvat näin:

  1. Liota silakoita vesi-etikkaliemessä 4–5 tuntia. Nosta silakoiden päälle pieni lautanen painoksi, jotta liemi peittää kalat kokonaan.
  2. Valuta silakat. Lado purkkiin kerroksittain silakkafileitä ja tilliä.
  3. Vatkaa kulhossa sinappikastikkeen ainekset. Kaada seos silakkafileille.
  4. Sulje purkki ja anna kalojen maustua jääkaapissa yön yli kaikessa rauhassa. 
MITÄ PIDIT?
3.88