Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään

2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min

Maidoton lanttulaatikko valmistetaan ilman kermaa ja voita, mutta on siitä huolimatta aivan mielettömän hyvää! Mausta löytyy myös pieni häivähdys inkivääriä.

Reseptin ainekset
10 annosta
Maidoton lanttulaatikko
1,5 kg
lanttua
1 tl
suolaa
1
muna
1/2 dl
siirappia
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
inkivääriä
Pinnalle
2 rkl
korppujauhoja
1 rkl
margariinia (maidotonta)

Maidoton lanttulaatikko joulupöytään – ohje:

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
  2. Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.
  4. Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.
  5. Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  6. Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt