Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
2 h Maidoton lanttulaatikko valmistetaan ilman kermaa ja voita, mutta on siitä huolimatta aivan mielettömän hyvää! Mausta löytyy myös pieni häivähdys inkivääriä.
KA
LA
MA
3.7
Julkaistu 8.11.2016

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Reseptin ainekset (10 annosta)
Maidoton lanttulaatikko
- 1,5 kglanttua
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 1/2 dlsiirappia
- 1/4 tlvalkopippuria
- 1/4 tlmuskottipähkinää
- 1/4 tlinkivääriä
Pinnalle
- 2 rklkorppujauhoja
- 1 rklmargariinia (maidotonta)
Maidoton lanttulaatikko joulupöytään – ohje:
- Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
- Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.
- Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.
- Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
- Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku

Vanhanajan imelletty perunalaatikko
Maku

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
Maku