Maku

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään

2 h 25 min
KA
LA
MA
3.69
0

Maidoton lanttulaatikko valmistetaan ilman kermaa ja voita, mutta on siitä huolimatta aivan mielettömän hyvää! Mausta löytyy myös pieni häivähdys inkivääriä.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson, Mika Rampa, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Maidoton lanttulaatikko

  • 1500 glanttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlinkivääriä

Pinnalle

  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1 rklmargariinia (maidotonta)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Maidoton lanttulaatikko joulupöytään valmistuu näin:

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
  2. Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.
  4. Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.
  5. Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  6. Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

MITÄ PIDIT?
3.69