Maku

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
Maidoton lanttulaatikko valmistetaan ilman kermaa ja voita, mutta on siitä huolimatta aivan mielettömän hyvää! Mausta löytyy myös pieni häivähdys inkivääriä.
KA
LA
MA
3.7
0


Reseptin ainekset (10 annosta)

Maidoton lanttulaatikko

  • 1,5 kglanttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlinkivääriä

Pinnalle

  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1 rklmargariinia (maidotonta)
Tulosta

Maidoton lanttulaatikko joulupöytään – ohje:

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
  2. Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.
  4. Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.
  5. Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  6. Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

Kommentoi »