Maidoton lanttulaatikko

2 h 25 min
3.6
0

Maidoton lanttulaatikko

LA
MA
0
3.6
Maidoton lanttulaatikko on makean siirappinen, pehmeä lisäke joulupöytään. Suosittelemme!
Teksti Elisa Johansson, Mika Rampa, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1500 glanttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlinkivääriä

Pinnalle

  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1 rklmargariinia (maidotonta)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Herkullinen maidoton lanttulaatikko joulupöytään valmistuu näin:

Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.

Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.

Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.

Paista maidotonta lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä