3,7(19)
Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h
Maidoton lanttulaatikko valmistetaan ilman kermaa ja voita, mutta on siitä huolimatta aivan mielettömän hyvää! Mausta löytyy myös pieni häivähdys inkivääriä.
Reseptin ainekset
10 annosta
Maidoton lanttulaatikko
1,5 kglanttua
1 tlsuolaa
1muna
1/2 dlsiirappia
1/4 tlvalkopippuria
1/4 tlmuskottipähkinää
1/4 tlinkivääriä
Pinnalle
2 rklkorppujauhoja
1 rklmargariinia (maidotonta)

Maidoton lanttulaatikko joulupöytään – ohje:

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
  2. Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.
  4. Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.
  5. Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  6. Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo