


Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Maidoton lanttulaatikko valmistetaan ilman kermaa ja voita, mutta on siitä huolimatta aivan mielettömän hyvää! Mausta löytyy myös pieni häivähdys inkivääriä.
Reseptin ainekset
10 annosta
Maidoton lanttulaatikko
1,5 kg
lanttua
1 tl
suolaa
1
muna
1/2 dl
siirappia
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
inkivääriä
Pinnalle
2 rkl
korppujauhoja
1 rkl
margariinia (maidotonta)
Maidoton lanttulaatikko joulupöytään – ohje:
- Keitä kuoritut ja paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
- Ohenna sosetta keitinliemellä. Lisää mausteet ja siirappi. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät munan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos suureen, maidottomalla margariinilla voideltuun uunivuokaan. Koristele pinta korppujauhoilla.
- Painele lanttulaatikon pintaan lusikalla koristekuvioita. Viimeistele margariininokareilla.
- Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
- Tarjoa maidoton lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat