Maku

Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse

24 h 20 min
GL
LA
MA
MU
3.44
0

Graavilohi on joulupöydän ehdoton kalaherkku, jonka valmistus on helppoa. Tällä ohjeella tehty graavilohi maistuu juuri sopivan suolaiselta. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sari Tammikari

Ainekset (10 annosta)

Paras graavilohi

  • 1000 gkirjolohta
  • 2 rklsormisuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Paras graavilohi valmistuu näin:

  1. Fileoi lohi, mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
  2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja hiero seos kalan pintaan. Nosta tillinoksat päälle. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin.
  4. Anna graavilohen maustua 1–2 päivää. Kääntele graavilohipakettia välillä.
  5. Poista tillit ja irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille.
  6. Koristele graavilohivati tillillä ja sitruunalohkoilla.
MITÄ PIDIT?
3.44