


Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Graavilohi on joulupöydän ehdoton kalaherkku, jonka valmistus on helppoa. Tällä ohjeella tehty graavilohi maistuu juuri sopivan suolaiselta. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
10 annosta
Paras graavilohi
1000 g
kirjolohta
2 rkl
sormisuolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
valkopippuria
2 rkl
tuoretta tilliä
Paras graavilohi – ohje:
- Fileoi lohi, mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja hiero seos kalan pintaan. Nosta tillinoksat päälle. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin.
- Anna graavilohen maustua 1–2 päivää. Kääntele graavilohipakettia välillä.
- Poista tillit ja irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille.
- Koristele graavilohivati tillillä ja sitruunalohkoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat