Graavilohi – joulupöydän kestosuosikki

24 h 20 min
3.3
0

Graavilohi – joulupöydän kestosuosikki

GL
LA
MA
MU
0
3.3
Graavilohi on joulupöydän ehdoton kalaherkku, jonka valmistus on helppoa. Tällä ohjeella tehty graavilohi maistuu juuri sopivan suolaiselta. Suosittelemme!
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gkirjolohta
  • 2 rklsormisuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Graavilohi on joulupöydän herkku, jonka valmistus on helppoa:

Fileoi lohi, mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.

Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.

Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja hiero seos kalan pintaan. Nosta tillinoksat päälle. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin.

Anna graavilohen maustua 1–2 päivää. Kääntele graavilohipakettia välillä.

Poista tillit ja irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille.

• Koristele graavilohivati tillillä ja sitruunalohkoilla.

• Tarjoa graavattu lohi joulun alkupalapöydässä keitettyjen perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä