Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Graavilohi on joulupöydän ehdoton kalaherkku, jonka valmistus on helppoa. Tällä ohjeella tehty graavilohi maistuu juuri sopivan suolaiselta. Suosittelemme!
GL
LA
MA
MU
3.5
Kuvat
Julkaistu 1.2.2009

Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
Reseptin ainekset (10 annosta)
Paras graavilohi
- 1000 gkirjolohta
- 2 rklsormisuolaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlvalkopippuria
- 2 rkltuoretta tilliä
Paras graavilohi – ohje:
- Fileoi lohi, mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja hiero seos kalan pintaan. Nosta tillinoksat päälle. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin.
- Anna graavilohen maustua 1–2 päivää. Kääntele graavilohipakettia välillä.
- Poista tillit ja irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille.
- Koristele graavilohivati tillillä ja sitruunalohkoilla.

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Kotivinkki

Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä
Maku

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista
Maku

Joulukalat kruunaavat juhlapöydän – poimi reseptit perinteisiin ja uusiin kalaherkkuihin

Pestomaustettu graavilohi
Maku

Graavilohi-tuorejuustorullat
Kotivinkki

Lohirullat wasabilla
Kotivinkki

Greippi-katajanmarja-graavilohi
Maku