Kotivinkki

Piimäjuusto

24 h
3.7
0

Piimäjuusto

Piimäjuusto on miedonmakuinen perinneherkku, joka sopii mainiosti jouluruokien kylkeen. Tarjoa piimäjuustoa rosollin, ruisleivän tai alkupalakalojen kanssa.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 3 ltäysmaitoa
  • 3kananmunaa
  • 1 ltalous- tai kirnupiimää
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

24 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN23 h

1. Kuumenna maito kattilassa melkein kiehuvaksi, välillä sekoittaen.

2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita munat ja piimä keskenään. Kaada seos kuuman maidon joukkoon kattilaan. Katkaise lämpö ja anna kattilan olla levyllä lämpimässä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa ja hera erottuvat.

3. Kostuta sideharso ja vuoraa sillä puinen juustokehä tai kahvinkeittimen suodatinsuppilo. Nosta juustomassa reikäkauhalla kehään. Ripottele suolaa juustomassakerrosten väliin.

4. Peitä juustomassa sideharsolla ja aseta sen päälle paino. Anna heran valua jääkaapissa yön yli (laita muotti lautasen tai kulhon päälle, jotta hera pääsee valumaan).

5. Kumoa juusto tarjoiluastialle. Piimäjuusto säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Vinkki: Piimäjuuston valmistuksessa syntyvän heran voit ottaa talteen ja käyttää sen sämpylä- tai leipätaikinaan. Heran voi pakastaa odottamaan leipomispäivää.

Katso myös perinteiset jouluruoat ja perinteiset joululaatikot sekä mainio resepti itse tehty voi!

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä