Kotivinkki

Piimäjuusto

24 h
{
Aktiivinen1 h
Passiivinen23 h
Piimäjuusto on miedon makuinen perinneherkku, joka sopii mainiosti jouluruokien kylkeen. Tarjoa piimäjuustoa rosollin, ruisleivän tai alkupalakalojen kanssa.
GL
KA
3.5
0
Kuvat Kaisu Jouppi


Ainekset (4-6 annosta)

Piimäjuusto

  • 3 ltäysmaitoa
  • 3kananmunaa
  • 1 ltalous- tai kirnupiimää
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Piimäjuusto valmistuu näin:

  1. Kuumenna maito kattilassa melkein kiehuvaksi, välillä sekoittaen.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita munat ja piimä keskenään. Kaada seos kuuman maidon joukkoon kattilaan. Katkaise lämpö ja anna kattilan olla levyllä lämpimässä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa ja hera erottuvat.
  3. Kostuta sideharso ja vuoraa sillä puinen juustokehä tai kahvinkeittimen suodatinsuppilo. Nosta juustomassa reikäkauhalla kehään. Ripottele suolaa juustomassakerrosten väliin.
  4. Peitä juustomassa sideharsolla ja aseta sen päälle paino. Anna heran valua jääkaapissa yön yli (laita muotti lautasen tai kulhon päälle, jotta hera pääsee valumaan).
  5. Kumoa juusto tarjoiluastialle. Piimäjuusto säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Vinkki!

Piimäjuuston valmistuksessa syntyvän heran voit ottaa talteen ja käyttää sen sämpylä- tai leipätaikinaan. Heran voi pakastaa odottamaan leipomispäivää.

MITÄ PIDIT?
3.5