Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piimäjuusto

24 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 23 h 0 min

Piimäjuusto on miedon makuinen perinneherkku, joka sopii mainiosti jouluruokien kylkeen. Tarjoa piimäjuustoa rosollin, ruisleivän tai alkupalakalojen kanssa.

23.10.2014
Reseptin ainekset
4-6 annosta
Piimäjuusto
3 l
täysmaitoa
3
kananmunaa
1 l
talous- tai kirnupiimää
½ tl
suolaa

Piimäjuusto – ohje:

  1. Kuumenna maito kattilassa melkein kiehuvaksi, välillä sekoittaen.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita munat ja piimä keskenään. Kaada seos kuuman maidon joukkoon kattilaan. Katkaise lämpö ja anna kattilan olla levyllä lämpimässä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa ja hera erottuvat.
  3. Kostuta sideharso ja vuoraa sillä puinen juustokehä tai kahvinkeittimen suodatinsuppilo. Nosta juustomassa reikäkauhalla kehään. Ripottele suolaa juustomassakerrosten väliin.
  4. Peitä juustomassa sideharsolla ja aseta sen päälle paino. Anna heran valua jääkaapissa yön yli (laita muotti lautasen tai kulhon päälle, jotta hera pääsee valumaan).
  5. Kumoa juusto tarjoiluastialle. Piimäjuusto säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Vinkki!

Piimäjuuston valmistuksessa syntyvän heran voit ottaa talteen ja käyttää sen sämpylä- tai leipätaikinaan. Heran voi pakastaa odottamaan leipomispäivää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt