Affogato – italialainen jälkiruoka todellisille kahvin ystäville

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Affogato on italialainen jälkiruoka, johon tulee vanilja- tai muuta jäätelöä sekä kuumaa, vahvaa espressoa. Pinta koristellaan manteleilla, kekseillä ja suklaalla. Jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua.
KA
MU
4.5
0
Julkaistu: 3.11.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 4 isoa tai 8 pientä palloahyvää vaniljajäätelöä
  • 1 dlmantelilastuja
  • 4 rklmanteli- tai kahvilikööriä
  • 4 annostavahvaa espressoa
  • 4manteli- tai suklaakeksiä
  • raastettua tummaa suklaata
Tulosta

Affogato valmistuu näin:

  1. Pyöritä vaniljapallot valmiiksi pakkaseen, peitä kelmulla.
  2. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
  3. Jaa likööri neljään lasiin. Nosta niihin vaniljapallot. Kaada päälle kuuma espresso.
  4. Koristele affogaton pinta mantelilastuilla, murustetulla keksillä ja raastetulla tummalla suklaalla. Nauti heti.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lähde makumatkalle Italiaan! Osta italialaiseen ruokakulttuuriin keskiöön sukeltava Basta!-kirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »