4,6(7)
Affogato – italialainen jälkiruoka todellisille kahvin ystäville
Kasvis
Munaton
30 min
Affogato on italialainen jälkiruoka, johon tulee vanilja- tai muuta jäätelöä sekä kuumaa, vahvaa espressoa. Pinta koristellaan manteleilla, kekseillä ja suklaalla. Jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua.
3.11.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4 annosta
4 isoa tai 8 pientä palloahyvää vaniljajäätelöä
1 dlmantelilastuja
4 rklmanteli- tai kahvilikööriä
4 annostavahvaa espressoa
4manteli- tai suklaakeksiä
raastettua tummaa suklaata

Affogato valmistuu näin:

  1. Pyöritä vaniljapallot valmiiksi pakkaseen, peitä kelmulla.
  2. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
  3. Jaa likööri neljään lasiin. Nosta niihin vaniljapallot. Kaada päälle kuuma espresso.
  4. Koristele affogaton pinta mantelilastuilla, murustetulla keksillä ja raastetulla tummalla suklaalla. Nauti heti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo