Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Affogato – italialainen jälkiruoka todellisille kahvin ystäville

30 min

Affogato on italialainen jälkiruoka, johon tulee vanilja- tai muuta jäätelöä sekä kuumaa, vahvaa espressoa. Pinta koristellaan manteleilla, kekseillä ja suklaalla. Jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua.

3.11.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
4 isoa tai 8 pientä palloa
hyvää vaniljajäätelöä
1 dl
mantelilastuja
4 rkl
manteli- tai kahvilikööriä
4 annosta
vahvaa espressoa
4
manteli- tai suklaakeksiä
raastettua tummaa suklaata

Affogato valmistuu näin:

  1. Pyöritä vaniljapallot valmiiksi pakkaseen, peitä kelmulla.
  2. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
  3. Jaa likööri neljään lasiin. Nosta niihin vaniljapallot. Kaada päälle kuuma espresso.
  4. Koristele affogaton pinta mantelilastuilla, murustetulla keksillä ja raastetulla tummalla suklaalla. Nauti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt