


Affogato – italialainen jälkiruoka todellisille kahvin ystäville
30 min
Affogato on italialainen jälkiruoka, johon tulee vanilja- tai muuta jäätelöä sekä kuumaa, vahvaa espressoa. Pinta koristellaan manteleilla, kekseillä ja suklaalla. Jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 isoa tai 8 pientä palloa
hyvää vaniljajäätelöä
1 dl
mantelilastuja
4 rkl
manteli- tai kahvilikööriä
4 annosta
vahvaa espressoa
4
manteli- tai suklaakeksiä
raastettua tummaa suklaata
Affogato valmistuu näin:
- Pyöritä vaniljapallot valmiiksi pakkaseen, peitä kelmulla.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
- Jaa likööri neljään lasiin. Nosta niihin vaniljapallot. Kaada päälle kuuma espresso.
- Koristele affogaton pinta mantelilastuilla, murustetulla keksillä ja raastetulla tummalla suklaalla. Nauti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat