Affogato – italialainen jälkiruoka todellisille kahvin ystäville
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Affogato on italialainen jälkiruoka, johon tulee vanilja- tai muuta jäätelöä sekä kuumaa, vahvaa espressoa. Pinta koristellaan manteleilla, kekseillä ja suklaalla. Jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua.
KA
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.11.2020

Affogato – italialainen jälkiruoka todellisille kahvin ystäville
Ainekset (4 annosta)
- 4 isoa tai 8 pientä palloahyvää vaniljajäätelöä
- 1 dlmantelilastuja
- 4 rklmanteli- tai kahvilikööriä
- 4 annostavahvaa espressoa
- 4manteli- tai suklaakeksiä
- raastettua tummaa suklaata
Affogato valmistuu näin:
- Pyöritä vaniljapallot valmiiksi pakkaseen, peitä kelmulla.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
- Jaa likööri neljään lasiin. Nosta niihin vaniljapallot. Kaada päälle kuuma espresso.
- Koristele affogaton pinta mantelilastuilla, murustetulla keksillä ja raastetulla tummalla suklaalla. Nauti heti.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Lähde makumatkalle Italiaan! Osta italialaiseen ruokakulttuuriin keskiöön sukeltava Basta!-kirja tästä
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.5