Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minItämaiset uunijuurekset pyöritetään mausteseoksessa ja paahdetaan uunissa, minkä jälkeen päälle lisätään murusteltua fetaa, rouhittuja pistaaseja sekä granaattiomenan siemeniä ja minttua. Tarjoa lisuke suosikkiherkkusi kanssa!
KA
GL
MU
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.1.2020

Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Uunijuurekset
- 500 gporkkanoita
- 2palsternakkaa
- ½ dlkasviöljyä
- 1 tljuustokuminaa
- 2 tlpaprikajauhetta
- ½ tljauhettuja korianterinsiemeniä
- 1 tl suolaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- ½granaattiomenan siemeniä
- 100 gfetajuustoa
- 1 dlsuolaamattomia pistaaseja
- tuoreita mintunlehtiä
Itämaiset uunijuurekset valmistetaan näin:
- Kuori juurekset. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
- Sekoita öljyyn kaikki mausteet. Valuta mausteseos juuresten päälle ja sekoita käsin niin, että mausteet tarttuvat kauttaaltaan.
- Paahda juureksia uunissa 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Kääntele paistamisen puolivälissä.
- Nosta juurekset vadille. Ripottele päälle granaattiomenansiemeniä, murusteltua fetajuustoa, rouhittuja pistaaseja ja mintunlehtiä.

Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään
Maku

Hunajaiset uunijuurekset – helppo syksyinen lisuke
Kotivinkki

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!
Kotivinkki

Hasselbackan uunijuurekset
Maku

Maa-artisokkaranskalaiset – maissitärkkelys on ohituskaista rapeaan pintaan
Maku

Täytetyt uuninauriit – jeeralla maustettu kikhernetäyte viimeistelee kokonaisuuden
Kotivinkki

Uunipunajuuret vuohenjuustolla ja saksanpähkinöillä
Maku

Soijaa ja uunijuureksia appelsiinimarinadissa
Kotivinkki