


Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Itämaiset uunijuurekset pyöritetään mausteseoksessa ja paahdetaan uunissa, minkä jälkeen päälle lisätään murusteltua fetaa, rouhittuja pistaaseja sekä granaattiomenan siemeniä ja minttua. Tarjoa lisuke suosikkiherkkusi kanssa!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Uunijuurekset
500 g
porkkanoita
2
palsternakkaa
½ dl
kasviöljyä
1 tl
juustokuminaa
2 tl
paprikajauhetta
½ tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
½
granaattiomenan siemeniä
100 g
fetajuustoa
1 dl
suolaamattomia pistaaseja
tuoreita mintunlehtiä
Itämaiset uunijuurekset valmistetaan näin:
- Kuori juurekset. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
- Sekoita öljyyn kaikki mausteet. Valuta mausteseos juuresten päälle ja sekoita käsin niin, että mausteet tarttuvat kauttaaltaan.
- Paahda juureksia uunissa 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Kääntele paistamisen puolivälissä.
- Nosta juurekset vadille. Ripottele päälle granaattiomenansiemeniä, murusteltua fetajuustoa, rouhittuja pistaaseja ja mintunlehtiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat