Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Itämaiset uunijuurekset pyöritetään mausteseoksessa ja paahdetaan uunissa, minkä jälkeen päälle lisätään murusteltua fetaa, rouhittuja pistaaseja sekä granaattiomenan siemeniä ja minttua. Tarjoa lisuke suosikkiherkkusi kanssa!
KA
GL
MU
3.8
0
Julkaistu: 30.1.2020


Ainekset (4–6 annosta)

Uunijuurekset

  • 500 gporkkanoita
  • 2palsternakkaa
  • ½ dlkasviöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • ½ tljauhettuja korianterinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ½granaattiomenan siemeniä
  • 100 gfetajuustoa
  • 1 dlsuolaamattomia pistaaseja
  • tuoreita mintunlehtiä
Tulosta

Itämaiset uunijuurekset valmistetaan näin:

  1. Kuori juurekset. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
  2. Sekoita öljyyn kaikki mausteet. Valuta mausteseos juuresten päälle ja sekoita käsin niin, että mausteet tarttuvat kauttaaltaan.
  3. Paahda juureksia uunissa 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Kääntele paistamisen puolivälissä.
  4. Nosta juurekset vadille. Ripottele päälle granaattiomenansiemeniä, murusteltua fetajuustoa, rouhittuja pistaaseja ja mintunlehtiä.
Kommentoi »