


Voi potut, mikä herkku! Lehtiperunat haastavat perinteisen perunalaatikon – maun salaisuus on ruskistettu voi
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Lehtiperunat paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja saavat mehevän silauksen ruskistetusta voista. Perunalaatikko saa joulupöytään uuden muodon, kun se valmistetaan lehdenohuista, pystyyn ladotuista perunaviipaleista.
Reseptin ainekset
6 annosta
Lehtiperunat
1½ kg
isoja perunoita (jauhoinen lajike)
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1½ tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
voita
Lisäksi
voita tai öljyä vuoan voiteluun
Lehtiperunat valmistetaan näin:
- Kuori perunat ja leikkaa ne 2–3 millin viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita viipaleet kylmään veteen, kunnes kaikki perunat on leikattu.
- Valuta perunat ja painele ne kevyesti paperilla. Voitele vuoka voilla tai öljyllä.
- Lado perunaviipaleet pystyyn vuokaan. Ripottele timjami perunoiden päälle ja väleihin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Mittaa voi kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes se ruskistuu. Kaada voisula tasaisesti perunoiden päälle. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat