Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Voi potut, mikä herkku! Lehtiperunat haastavat perinteisen perunalaatikon – maun salaisuus on ruskistettu voi

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Lehtiperunat paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja saavat mehevän silauksen ruskistetusta voista. Perunalaatikko saa joulupöytään uuden muodon, kun se valmistetaan lehden­ohuista, pystyyn ladotuista perunaviipaleista.

2.12.2020
Reseptin ainekset
6 annosta
Lehtiperunat
1½ kg
isoja perunoita (jauhoinen lajike)
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1½ tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
voita
Lisäksi
voita tai öljyä vuoan voiteluun

Lehtiperunat valmistetaan näin:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne 2–3 millin viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita viipaleet kylmään veteen, kunnes kaikki perunat on leikattu.
  2. Valuta perunat ja painele ne kevyesti paperilla. Voitele vuoka voilla tai öljyllä.
  3. Lado perunaviipaleet pystyyn vuokaan. Ripottele timjami perunoiden päälle ja väleihin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Mittaa voi kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes se ruskistuu. Kaada voisula tasaisesti perunoiden päälle. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt