Kotivinkki

Voi potut, mikä herkku! Lehtiperunat haastavat perinteisen perunalaatikon – maun salaisuus on ruskistettu voi

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Lehtiperunat paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja saavat mehevän silauksen ruskistetusta voista. Perunalaatikko saa joulupöytään uuden muodon, kun se valmistetaan lehden­ohuista, pystyyn ladotuista perunaviipaleista.
GL
KA
MU
SO
3.9
0
Julkaistu: 2.12.2020


Reseptin ainekset (6 annosta)

Lehtiperunat

  • 1½ kgisoja perunoita (jauhoinen lajike)
  • 2 rkltimjamia hienonnettuna
  • 1½ tl sormisuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 100 gvoita

Lisäksi

  • voita tai öljyä vuoan voiteluun
Tulosta

Lehtiperunat valmistetaan näin:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne 2–3 millin viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita viipaleet kylmään veteen, kunnes kaikki perunat on leikattu.
  2. Valuta perunat ja painele ne kevyesti paperilla. Voitele vuoka voilla tai öljyllä.
  3. Lado perunaviipaleet pystyyn vuokaan. Ripottele timjami perunoiden päälle ja väleihin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Mittaa voi kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes se ruskistuu. Kaada voisula tasaisesti perunoiden päälle. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentoi »