Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020 järjestetään Tuusulassa 3.–30. elokuuta. Tutustu Rykmentinpuiston messualueen kiinnostavimpiin kohteisiin ja messujen tapahtumiin täällä!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Asuntomessut 2020 järjestetään Tuusulassa Rykmentinpuiston alueella. Tapahtuma on avoinna 3.–30. elokuuta, jolloin messukansan on mahdollista päästä tutustumaan uusimpiin rakentamisen ja sisustamisen trendeihin sekä uusiin, innovatiivisiin asumisen muotoihin. Lue lisää Tuusulan asuntomessuista täältä!

Kyseessä on jo kolmas kerta, kun messut järjestetään Tuusulassa, mutta tapahtumassa on myös tänä vuonna muutakin erityistä. Asuntomessut 2020 ovat nimittäin asuntomessujen 50-vuotisjuhlamessut. Myös aivan ensimmäinen asuntomessutapahtuma järjestettiin kaupungissa vuonna 1970, jolloin messualue rakentui Tuusulan Lahelaan.

Asuntomessut 2020 – yhteisöllistä asumista kaupunkiympäristössä

Tämän vuoden asuntomessuilta löytyy kaiken kaikkiaan 41 asuntomessukotia. Messujen aikana on mahdollista tutustua 33 kohteeseen, joiden joukosta löytyy pientaloja, kerrostaloja-asuntoja sekä townhouse-tyylisiä koteja. Talovalmistajien taidonnäytteitä on nähtävillä niin puu- ja hirsirunkoisista taloista kuin kivitalorakentamisestakin.

Vuoden 2020 asuntomessuissa korostuvat kaupunkiasumisen ja kylämäisen yhteisöasumisen edut ja näiden yhdistäminen. Rykmentinpuiston alueen asukkaat elävät lähellä palveluita ja naapureita, mutta ympäröivästä luonnonläheisestä miljööstä ei ole tästäkään huolimatta tarvinnut tinkiä. Naapurustojen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös ihmisen koko elinkaari sekä tarpeet kaikissa elämän eri vaiheissa.

Asuntomessujen ohjelmalliset teemat liikkuvat vuonna 2020 aihepiiriensä puolesta pitkälti turvallisuuden ja hyvinvoinnin ympärillä. Teemaviikkoina on mahdollista perehtyä tulevaisuuden asumiseen, sisustukseen ja rakentamiseen, taiteeseen ja hyvinvointiin sekä vastuullisuuteen.

Tuusulaan on helppo tulla

Rykmentinpuiston asuntomessualue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä Tuusulan keskustaa Hyrylää. Saapuminen onnistuu helposti sekä autolla että julkisilla kulkuvälineillä – miksei myös vaikka pyörälläkin! Autolla matka taittuu Helsingin keskustasta reilussa puolessa tunnissa ja julkisilla 40–50 minuutissa.

Vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi messulippuja myydään ainoastaan ennakkoon asuntomessujen omassa verkkokaupassa. Liput myydään tiettyä päivää ja ajankohtaa varten porrastetusti. Tällä tavoin pyritään varmistamaan sekä messuvieraiden että asuntomessuilla työskentelevien henkilöiden turvallisuus. Messujen henkilökunta ohjeistaa messuvieraita myös tapahtumassa ja huolehtii, että kohteissa samaan aikaan vierailevien henkilöiden määrä pysyy maltillisena.

Kulttuurihistoriasta ja myös upeista maisemista kiinnostuneiden kannattaa suunnata messureissulla myös Tuusulanjärven kiertävälle Rantatielle, jota pitkin kulkiessa voi kurkistella taiteilijakotien puutarhoihin ja nauttia 1800- ja 1900-lukujen taitteen huvila-arkkitehtuurista. Samalla voi vierailla kuuluisissa taiteilijakodeissa – Erkkolassa, Halosenniemessä, Aholassa sekä Ainolassa – sekä Aleksis Kiven kuolinmökillä kohteiden aukioloaikojen puitteissa.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.