Piilokierrätystä ja naulakko parittomille sukille! 7 käytännön ideaa saivat perheenäidin innostumaan asuntomessuilla
Sisustus
Piilokierrätystä ja naulakko parittomille sukille! 7 käytännön ideaa saivat perheenäidin innostumaan asuntomessuilla
Miten arki sujuisi messutalossa? Perheenäiti Kaisu Pöyry kiersi Tuusulan asuntomessut ja tarkkaili, millaisia käytännön ideoita voisi napata kotikäyttöön. Näitä ideoita et messukatalogeista löydä!
12.8.2020
 |
Meillä kotona

Mikkeliläinen kahden lapsen äiti Kaisu Pöyry kiersi Tuusulan asuntomessut ja tarkasteli koteja arkisesta vinkkelistä. Pöyry on käynyt ammentamassa ideoita useana vuonna, mutta nyt messutarjonta ilahdutti häntä tavallista enemmän.

– Tuli sellainen olo, että tänä vuonna monessa kohteessa oli ajateltu trendien lisäksi omia tarpeita. Esimerkiksi säilytystiloja oli ripoteltu sellaisiin paikkoihin, joissa niitä todella tarvitaan, Pöyry kehuu.

Tässä ovat Kaisu Pöyryn poiminnat Tuusulan asuntomessuilta:

1. Messujen veikein pikkuidea

Ehkä parittomat sukat löytävät parinsa tehokkaammin, kun otetaan huumori avuksi? Kuva: Kaisu Pöyry

"Pidin kokonaisuutena Jukkatalon Tuuliasta, sillä se oli selvästi suunniteltu lapsiperheen toimivaksi kodiksi. Parittomien sukkien naulakko oli kiva yksityiskohta kodinhoitohuoneessa. Kerrankin sisustuksellisesti toimiva idea, joka on lisäksi niin hauska, että siitä voisi vaikka koko perhe innostua!"

Kohde 14 Jukkatalon Tuulia

2. Harvinainen näky: toimiva eteinen

Eteinen tuntui tarpeeksi tilavalta, ja säilytysratkaisutkin ilahduttivat. Kuva: Kaisu Pöyry

"Kiinnitin huomiota Villa Ormaxin eteiseen, sillä se näyttää tosi toimivalta, tilavalta ja kauniilta. Laskutilaa vaikuttaa olevan tarpeeksi, ja tähän voisi istua alas, kun laittaa kengät jalkaan. Vanhojen talojen sisääkäynnit ovat usein ahtaita ja uusien talojen taas turhankin hallimaisia. Tämä oli kuin laajennettu tuulikaappi."

Kohde 23 Villa Ormax

3. Suorastaan nerokas kierrätyspiste

Komero portaiden alla – mikä neronleimaus!

"Tämä pantry, komero, oli aivan mahtava! Se oli sijoitettu fiksusti portaikon alapuolelle, joten hukkatilakin oli saatu hyödynnettyä. Voi miten kätevää, että kierrätyspiste sijaitsee keittiön yhteydessä, mutta silti sen saa oven taakse piiloon katseilta."

Kohde 14 Jukkatalon Tuulia

4. Fiksu työpisteidea

Luonnonvalo lisää työpisteen mukavuutta.

"Joka kodissa ei ole mahdollista pyhittää yhtä huonetta työhuoneeksi. Tässä kodissa asia oli ratkaistu koko seinän mittaisella, eleettömällä työtasolla. Taso toimii koko perheen kätevänä monitoimitilana. Sen äärellä vanhemmat voivat tehdä töitä tai vaikkapa ommella ja lapset piirtää ja askarrella. Kukin perheenjäsen voi aina ottaa omat tavaransa kätevästi alla olevista laatikosta."

Kohde 19 Sievitalo Kultakoivu

5. Kompakti kodinhoitotila kätevässä paikassa

"Tämä kodinhoitohuone oli hyvä esimerkki siitä, ettei neliömäärän tarvitse olla suuri, kunhan tila on toimiva. Huone oli sijoitettu kylpyhuoneen viereen. Tason päällä pystyy vaihtamaan vaikka vauvan vaipan, vastakkaisella seinällä on pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Pidin myös tilan avaruudesta: kaappitilaa tuntui olevan tarpeeksi, vaikka yläkaapit olikin jätetty pois."

Kohde 21 Kastelli Kuori 115

6. Pienen lastenhuoneen kätevä piirustuspöytä

Avattava, hauska pöytä on Muotocomin toteuttama. Kuva: Kaisu Pöyry

"Tämä avattava pöytä on mainio idea lastenhuoneeseen. Se ei vie leikkitilaa silloin, kun pöytä ei ole auki."

Kohde 41 Honka Huomen

7. Mahdollisimman fiksu sänky

Ava Roomin kätevä sänky on myös mitä mainioin säilytyskaluste. Kuva: Kaisu Pöyry

"Pieneenkin lastenhuoneeseen saa kätevästi lisää säilytystilaa tällaisella kalusteella. Ava Roomin sänky on ihanan ajaton: se toimii niin taaperolle kuin teini-ikäiselle. Huomaa myös vetoketjupäiväpeitto, joka pitää lastenhuoneen aina skarpin näköisenä!"

Kohde 27b Duplio Aalto

4 kommenttia