Korkeaa tilaa, matalia kalusteita ja vihreää kodikkuutta! Nämä 4 olohuonetrendiä kiinnostavat nyt ylitse muiden – poimi inspiroivat ideat
Rakenna ja remontoi
Korkeaa tilaa, matalia kalusteita ja vihreää kodikkuutta! Nämä 4 olohuonetrendiä kiinnostavat nyt ylitse muiden – poimi inspiroivat ideat
Olohuone-ruokailutilat ovat näyttävän korkeita, mutta kalusteet matalia ja pyöreälinjaisia. Kodikkuutta tuovat suuret viherkasvit ja akustiikkaa parantavat muhkeat matot. Poimimme Tuusulan asuntomessujen oleskelutiloista kiinnostavimmat ideat.

Olohuonetrendit Tuusulan asuntomessuilla – 4 inspiroivaa poimintaa

1. Huiman korkeat tilat

Olohuoneen huonekorkeus hipoo useissa kohteissa viittä metriä. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ovat haasteelliset kalustamisen kannalta, kun ehjää seinäpintaa on vähän. Takka ei enää seiso keskellä huonetta vaan seinän vieressä, mikä lisää väljyyttä oleskelutilaan.

Korkeaan olohuoneeseen lämpöä ja pehmeämpää akustiikkaa tuo Centin valkolakattu Dyyni-mäntypaneeli. Hakolan vihreät rahit ja Adean sohva muodostavat raikkaan ja rennon kokonaisuuden. Matto ja sohvapöytä ovat Woodnotesin. Kun huonekorkeutta on kosolti, voi taulun sijoittaa normaalia ylemmäs. Maalaus on Heidi Jeskasen. Sisustussuunnittelu Memmu Pitkänen. Kohde 8, Dekotalo Ruuti.
Tämän olohuoneen kattorakenne on näyttävän veistosmainen. Sen vastakohtana kalusteissa näkyy pehmeyttä ja kaarevia linjoja. Matala Como-sohva on Adean ja Bobo-tuoli Hakolan. Kivipöytä on Menun ja Laine-matto Sera Helsingin. Suuri viherkasvi tuo sopivasti elämää korkeaan huoneeseen. Sisustussuunnittelu Laura Seppänen. Kohde 7, HEVI kivitalo Lumitiikeri.
Kahden kerroksen korkuinen tila tekee koko talosta valoisan ja avaran. Suuret Soihtu-riippuvalaisimet ovat Lundian mallistosta. Oksa-ruokapöytä Isku ja Fine-tuolit Pohjanmaan.fi. Seinässä on Soften-akustiikkalevyistä koottu taidekollaasi. Sisustussuunnittelu Kati-Annika Aalto. Kohde 27b, Duplio Aalto.
Vankat lamellihirsirakenteet on käsitelty hirsivahalla. Suuri tila kevenee visuaalisesti, kun sitä rajaa näyttävästi. Huomaa esimerkiksi mustien ikkunanpuitteiden vaikutus! Adean Camp-sohva on maisemapaikalla. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 22, Townhouse Rokka.

2. Matalat kalusteet

Matalat, sirot puusenkit ovat suosittuja olohuoneiden sisustuksissa. Kalusteissa on pyöristettyjä kulmia ja sormipaneelirimoituksia. Sirojen kulmasohvien ohella muhkeat pienet sohvat ovat nousussa. Pyöreät marmorikantiset sohvapöydät ovat suosittuja sohvien seuralaisia.

Nikarin pulleat puupöydät muodostavat kodikkaan yhdistelmän Hakolan kaarevalinjaisen Bobo-sohvan kanssa. Tummanharmaa päätyseinä korostaa seesteistä tunnelmaa ja Valmistulin siroa Ulpu-takkaa. Reilu lankkuparketti on Timberwisen Cotton-lehtikuusta. Sisustussuunnittelu Maru Hautala. Kohde 41, Honka Huomen.
Matala sohva ei peitä suurta, valoa tulvivaa ikkunaa. Olohuoneen takaseinään on maalattu poltettua oranssia M403. Ruokapöytä Cobello, sohva Novapak ja sohvapöytä Skanno. Rais Juno -kevyttakka Roltrade. Sisustussuunnittelu Mikko Toppala. Kohde 13, Designtalo Puro.
Matala, puinen rimapenkki sointuu kauniisti portaikkoon. Portaiden mustat pinnakaiteet tuovat muistumia menneiltä vuosikymmeniltä ja teollisuustyylistä. Grado Designin Kannel-portaikon askelmat on kiinnitetty suoraan seinään, joten ne näyttävät miltei leijuvan. Sisustussuunnittelu Kati-Annika Aalto. Kohde 27b, Duplio Aalto.

3. Akustoivat isot matot

Iso villamatto tai sileä nukkamatto rajaa sohvaryhmän. Suuri matto on tehokas äänenvaimentaja korkeassa tilassa.

Olohuoneessa on viihtyisä paikka suurelle ruokapöydälle. Sen rinnalla on kätevä seinäkiinnitteinen säilytyskaluste, joka toimii myös aputasona. Terrakotan värinen matto on Finarten Saaristo. Pöytä ja tuolit sekä peili Vekestä Sisustussuunnittelu Linda Baki. Kohde 19, Sievitalo Kultakoivu.
Puun luonnollinen, lämmin sävy on hyvä tausta vahvalle, trendikkään ruskealle sisustukselle. Suuret Ghost-lattialaatat Värisilmä. Ruokapöytä, tuolit ja valaisin Skanno. Lare-takka Valmistuli. Origami-sohva Adea. Sisustussuunnittelu Piia Kalliomäki. Kohde 25, Kontio Hill House.
Avoin olohuone on kalustettu kodikkaaksi. Muhkea matto on Anno Collectionin, ja sillä seisova veistoksellinen April-sohvapöytä Nikarin. Ruokapöydän Siro-tuolit Woodnotes. Taulu on Katja Hyytiälän. Hirret on käsitelty Paneeli ässän täyshimmeällä sävyllä 3439. Sisustussuunnittelu Maru Hautala. Kohde 41, Honka Huomen.

4. Suuret viherkasvit

Viihtyisyyttä luoville huonekasveille on varattu useimmiten paikka sivupöydälle. Isot kasvit on sijoitettu näyttäviin ruukkuihin sohvan päätyyn tai lattialle ikkunoiden eteen.

Suuri kulmaikkuna tuo huikean määrän valoa olohuoneeseen, mistä myös viherkasvit kiittävät. Olohuoneen sisustuksessa on inspiroivat materiaali-, kuvio- ja väriyhdistelmät. Rahit ja kuviollinen matto luovat koristeellista Marokko-tyyliä. Kalusteet ovat Vekestä. Puunsyykuvioitu laminaattilattia on Orient Occidentin Loc Floor. Sisustussuunnittelu Linda Baki. Kohde 19, Sievitalo Kultakoivu.
Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tarjoavat kasveille runsaasti valoa olohuoneen molemmin puolin. Taidokkaasti tehdyt ja suositut rimaseinät, -seinäkkeet ja -katot muistuttavat tyylikkäästi 50 vuoden takaisesta rakennustyylistä. Rimakatto Ovelus. Bug-nojatuoli Interface. Fermo-taso Bo Concept. Sisustussuunnittelu Heli Virtanen. Kohde 38, Finnlog Hetena
Myös pienempiin tiloihin voi sisustaa mukavia soppia ja rentouttavia lukunurkkia. Viherkasvit tekevät tunnelmasta kodikkaan. Eimi Kalusteen Lux-einutuoli ja hylly Stemma. Pöytä Cobello. Sisustussuunnittelu Sari Helin. Kohde 14, Jukkatalo Tuulia.
Koko huone viherkasveja varten! Honka Huomen -talosta (kohde 41) löytyy hurmaava viherhuone, joka on luotu viihtymisen ehdoilla. Viherhuoneen on suunnitellut valokuvaaja, taiteilija Kreetta Järvenpää.

+ Mustaa siellä, täällä ja joka puolella

Ryhdikästä mustaa näkyy asuntomessuilla reilusti niin kiintokalusteissa, rakenteiden yksityiskohdissa, sisustuksessa kuin seinilläkin.

Musta seinä antaa ruokailutilalle selkeän taustan ja oivan pohjan taiteelle. Space-pöytä ja Tora-tuolit Cobello. Valaisin Stemma. Taide Ella K. Kohde 14, Jukkatalo Tuulia.
Olohuone ja ruokapöytä muodostavat suuren, kodikkaan kokonaisuuden mustine yksityiskohtineen. Musta takka on Valmistulen. Leveä oviaukko johtaa tv-tilaan. Kalusteet ja valaisimet Veke.fi. Lattialaminaatti on Orient Occidentin Loc Floor LCF084. Kohde 19, Sievitalo Kultakoivu.
Jukkatalon Tuulian (kohde 14) yläaulassa hiilenmusta seinä tuo tunnelmaan dramatiikkaa. Artwoodin konsolipöytä on Cobellon. Eläinaiheiset teokset Ella K.
Yhteen avaraan tilaan sisustettu oleskelutila, ruokailu ja tumma keittiö näyttävät peräkkäin näin hauskalta. Keittiökalusteiden musta toistuu ruokapöydän tuoleissa ja olohuoneen sisustuksen yksityiskohdissa. Huomion kiinnittää kaunis sisäkatto, joka on toteutettu rimoista, Ovelus. Tamminen ruokapöytä Gazzda. Kultarunkoinen Willa-valaisin Sessak. Kohde 38, Finnlog Hetena.
Tummat ikkunanpuitteet ja ovenkarmit antavat vastapainoa puuverhoiluille. CLT-talon erikoisuus on suojaisa atriumpiha. Terassilta on kulku olohuoneeseen ja avokeittiöön. Kuusilinnan linjakas Tuuli-sohva on sijoitettu selin keittiöön nähden. Bug-nojatuoli on Interfacen. VM-Carpetin pehmeä Hattara-matto rajaa oleskelutilan ruokailutilasta. Kohde 38, Finnlog Hetena.
Myös trendikäs rottinki toimii mustaksi maalattuna. Mustan keittiön rinnalla oleva samanvärinen ruokailutila sai istuimikseen West coast -tuolit, Parolan Rottinki. Pöytä Tablebed. Kattaus Stylework Finland. Kohde 8, Dekotalo Ruuti.
Kolmikerroksisen townhouse-asunnon alimmassa kerroksessa on terassille jatkuva avoin tila keittiölle, ruokailulle ja oleskeluun. Yamaha-pianon takana oleva seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä RAL 5008. Lattia on mikrosementtiä. Sisustussuunnittelu Anna ja John Hart. Kohde 30, Jämerä Salmiakki.
Kommentoi »