Tummat ja vaaleat sävyt yhdistyvät, aamiaiskaappi tuli jäädäkseen! Nämä 4 keittiötrendiä ovat pinnalla juuri nyt
Rakenna ja remontoi
Tummat ja vaaleat sävyt yhdistyvät, aamiaiskaappi tuli jäädäkseen! Nämä 4 keittiötrendiä ovat pinnalla juuri nyt
Tämän päivän trendikkäimmissä keittiöissä kauneus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä. Katso, miten keittiötrendit näkyivät Tuusulan asuntomessuilla!

Keittiötrendit Tuusulan asuntomessuilla – 4 inspiroivaa poimintaa

1. Tummaa ja vaaleaa

Mattamusta, valkoinen, harmaa ja vaalea puu ovat keittiöiden päävärit. Mustaan alaosaan yhdistetään tammi- tai koivuviilutetut yläkaapit. Välitila on usein verhottu samalla materiaalilla ja sävyllä kuin kaapit. Puunväriset säleovet ja kauttaaltaan puunsävyiset keittiöt ovat nousussa.

Kompaktin keittiön kylmäkoneet ja uuni on integroitu korkeisiin kaapistoihin. Yksikön reunassa on avohylly, jonne voi sijoittaa kahvikoneen. Eläväinen hirsiseinä on jätetty paljaaksi. Kaapistot ovat Puustellin, riippuvalaisin Moeben. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 22, Townhouse Rokka.
Portaikon vieressä sijaitsevassa avokeittiössä on hyödynnetty tehokkaasti tilaa. Kylmäkoneet ja uuni on sijoitettu keittiön päätyyn. A la Carten Rigato-kaapistoissa on trendikkäät, massiivitammiset puusäleikköovet. Tila näyttää avaralta, koska nauhaikkunan yläosa on jätetty tyhjäksi. Sisustussuunnittelu Mikko Toppala. Kohde 13, Designtalo Puro.
Blau Interiorin mittatilaustyönä valmistetut puuviilutetut kaapistot on rytmitetty kiinnostavasti. Korkeat kaapistot kätkevät sisäänsä kylmäkoneet. Saarekkeessa on säilytystilaa molemmilla puolilla. Taso on Blaun terrazzo-kuvioista marmoria, marmorilattia on Abl-laattojen. Sisustussuunnittelu Laura Seppänen. Kohde 7, HEVI kivitalo Lumitiikeri. Kuva Mikael Pettersson.
Yhtenäisen skandinaavisen keittiön erikoisuus on Puustellin korkea yläkaapisto, jossa on reilusti säilytystilaa ja aamiaiskaappi. Ruokapöytä on Nikarin, tuolit Woodnotesin. Lattiassa on puunsyykuvioitu Pergon mäntylautalaminaatti. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja ja Annu Lahtinen. Kohde 21, Kastelli Kuori 115.

2. Saareke ja niemeke

Isoimmissa keittiöissä on suuri saareke tai niemeke. Liesituuletin ei peitä näkymää, sillä se on integroitu tasoon. Dekton ja kivi ovat suosittuja tasomateriaaleja.

Mattamustan A la Carte -keittiön molemmilla sivuilla on korkeat ja likaa hylkivät, nanopintaiset kaapistot, joita yhdistää tiskitaso. Välitila ja tasot ovat kestävää Laurent Natural -dektonia, jota myy Cosentino. Visu-baarijakkarat ovat Muuton. Sisustussuunnittelu Heli Virtanen. Kohde 38, Finnlog Hetena.
Korkeat, vetimettömät kaapistot muodostavat yhtenäisen seinämän.
Urbaaniin avokeittiöön on teetetty Valukivellä mittatilaustyönä vankka betonisaareke, jossa on lokerot keittokirjoille ja purkeille. Innon hana ja Muuton Unfold-riippuvalaisimet tuovat sisustukseen väriä. Mattamustat kaapistot ovat Keittiömaailman, mikrosementtilattia Dekofloorin. Sisustussuunnittelu Anna ja John Hart. Kohde 30, Jämerä Salmiakki.

3. Vetävät vetimet

Vetimet ja nupit tuovat ilmettä kaapistoihin. Yläkaapit ovat usein vetimettömät, mutta korkeissa kaapeissa ja alakaapeissa käytetään joko messinkinuppeja tai lankavetimiä. Linjakkaat puuvetimet näyttävät uudenlaisilta sileissä kaapistoissa.

Jos keittiöön ei mahdu saareketta, on seinän viereen sijoitettu niemeke tilaa säästävä ratkaisu. Puustellin mattamustiin kaapistoihin on yhdistetty puuviilutetut yläkaapit. Sama materiaali jatkuu myös välitilassa ja tasossa, mikä tekee kokonaisuudesta yhtenäisen. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 23, Villa Ormax.
Miksi tehdä keittiöstä suljettu huone, jos toiveissa on elämänmakuinen kokkauspaikka, jossa on valoa ja avaruutta? Ainoa-keittiöiden kiintokalusteissa kaksi korkeaa kaappia hoitavat suurimman säilytyshomman, joten vesipisteen ylle riittää pieni seinäkaappi. Huomaa ylös asti laatoitettu seinä ja miltei lattiasta kattoon kurkottava ikkuna. Sisustussuunnittelu Linda Baki. Kohde 19, Sievitalo Kultakoivu.

4. Aamiaiskaappi on hitti

Aamiaiskaappi tuli jäädäkseen, mutta sen onnistunut toteuttaminen ei vaadi aina kalliita taitto-ovia. Aamiaiskaapin voi sijoittaa tavalliseen kaappiin ja myös korkeaan kaapistoon.

Kontio Livingin eleettömässä, tummanruskeassa keittiössä on italialaista tyylikkyyttä. Aamiaiskaapissa on mikro ja kätevä hylly tarvikkeille. Ghost-lattialaatoissa on eloisa, monisävyinen pintakuvio. Sametilla verhoiltu tuoli on Skannosta. Sisustussuunnittelu Piia Kalliomäki. Kohde 25, Hill House Kontio.
Vaalean puun sävyiset, taittuvat ovet kätkevät taakseen tilavan aamiaiskaapin. Keittiökalusteet ovat Puustellin. Sisustussuunnittelu Susanna Hammar. Kohde 26a, Terratinta-talo Puustellin Helmi.
Puustellin Helmen toisen puoliskon keittiö on skandinaavishenkinen yhdistelmä tummia keittiökalusteita ja harmaata laattaa. Maltillisia sävyjä värittävät kultaiset, pyöreät vetimet. Välitilan laatoitus jatkuu seinälle kaapistojen yläpuolelle. Keittiökalusteet ovat Puustellin. Sisustussuunnittelu Susanna Hammar. Kohde 26b, Terratinta-talo Puustellin Helmi.
Aamiaiskaapin voi toteuttaa myös perusovilla. Puustelli-keittiön aamiaiskaappi tehtiin tavalliseen, korkeaan yläkaappiin. Kaapin sisälle on lisätty sähköpistokkeet koneille. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja ja Annu Lahtinen. Kohde 21, Kastelli Kuori 115.
2 kommenttia