Nämä 7 kuvaa todistavat, että lastenhuone on kodin hauskin paikka – poimi ideat!
Sisustus
Nämä 7 kuvaa todistavat, että lastenhuone on kodin hauskin paikka – poimi ideat!
Sänky kuin koira, oma maja ja täydellisen käteviä säilytyskalusteita. Poimimme parhaat ideat lastenhuoneeseen Tuusulan asuntomessuilta. Nämä pikkuväen omat sopet ovat niin ihania, että aikuinen tulee ihan kateelliseksi!

1. Unet omassa talossa

Nukkekodin inspiroimat sängynpäädyt on tehty mittatilauksena koivuvanerista. Muhkeat patjat sopivat huoneen majamaiseen tunnelmaan. Seinässä on Tikkurilan sävy S436 Regatta. Värikäs teos on Heidi Jeskasen maalaama. Sisustussuunnittelu Memmu Pitkänen. Kohde 8, Dekotalo Ruuti.

2. Lapsen mittainen

Puolittain maalattu seinä on hauska idea ja sopii erityisen hyvin lastenhuoneen mittasuhteisiin. Sävy on Tikkurilan X420 Neito. Juuttimatto on kestävä leikkialusta, ja leikkiteltta on tietysti lasten ikisuosikki. Sänky, tiipii ja Bloomingvillen tyynyt Vekeltä. Sisustussuunnittelu Linda Baki. Kohde 19, Sievitalo Kultakoivu.

3. Eläimellistä menoa

Seinään kiinnitetty Muotocomin kaapisto ja pöytätaso ovat mainio idea säilytystä ja leikkejä ajatellen. Hauskan Doggy-koivuvanerisängyn on suunnitellut Heidi Valkola ja RUOKO design. Matto on OYOY Living Designin. Sisustussuunnittelu Maru Hautala. Kohde 41, Honka Huomen.

Lasten sisustuksessa tärkeitä ovat turvallisuus, kestävyys ja oikeat mittasuhteet.

4. Yksilöllinen tapetti

Kapean huoneen säilytyksen ratkaisee Ava Roomin sänky, jossa on tilavat vetolaatikot. Kapea pöytätaso riittää läksyille ja puuhasteluun. Eteerinen tapetti on toteutettu Riika Anundin maalauksesta, printtaus Arazzo. Sisustussuunnittelu Kati-Annika Aalto. Kohde 27b, Duplio Aalto.

5. Monitoimikalusteita

Onpa mahtava idea yhdistää seinäkaappi ja pieni askartelupöytä. Pöytälevy aukeaa ja sulkeutuu tarpeen mukaan kippisysteemillä, eivätkä pöydänjalat ole leikkien tiellä. Muotocom. Sisustussuunnittelu Maru Hautala. Kohde 41, Honka Huomen.

6. Poissa silmistä

Nuoren makuuhuoneeseen tehtiin ilmettä ja säpinää geometrisellä maalauksella. Maalit Tikkurila. Ava Roomin vuoteessa on kätevästi kaksi kerrosta säilytyslaatikoita. Parketti on Timberwisen Kolmio. Sisustussuunnittelu Anna ja John Hart. Kohde 30, Jämerä Salmiakki.

7. Kaikki tarpeellinen, ei mitään turhaa

Teini-ikäisen huoneessa tärkeintä ovat mukava sänky ja pastelliset värit. Lundian klassikkohyllyssä on sopivan kokoinen työtaso kannettavalle tietokoneelle. Puutuoli on Nikarin. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja ja Annu Lahtinen. Kohde 15, Kastelli Kuori 125.

+ Bongaa lastenhuonetrendit asuntomessuilla!

1. Leikkipaikkoja riittää

Lastenhuoneisiin haetaan majamaista tunnelmaa. Keveät tiipiit, isot tyynyt ja leikkisät matot inspiroivat leikkimään ja tarjoavat myös paikkoja, joissa levätä ja lueskella.

2. Sävyä seinässä

Ilahduttavasti useassa kohteessa seinän värit on valittu neutraalisti eikä sukupuolen mukaan. Nyt suositaan heleitä sävyjä ja maanläheisiä luonnonvärejä, joilla maalataan yksi tehosteseinä.

3. Kiinteä säilytys

Lelut piilotetaan sängyn laatikostoihin tai kiinteisiin seinäkaapistoihin. Nurkissa pyörivät korit loistavat poissaolollaan.

4. Leikkisät kalusteet

Sängyn ei tarvitse olla tylsän kulmikas. Kaarevat sängynpäädyt ja eläinhahmoista lainatut muodot tekevät kalusteista sympaattisia. Matoissa näkyy sama ilmiö. Kukapa ei haluaisi loikoilla matolla, johon on kirjailtu mietteliään leijonan kasvot.

Kommentoi »