Ei kiitos turhille tavaroille, kyllä kiitos käytännöllisyydelle! Avara ja tummanpuhuva Villa Hiili on Päivin ja Juhan helppohoitoinen koti
Sisustus
Ei kiitos turhille tavaroille, kyllä kiitos käytännöllisyydelle! Avara ja tummanpuhuva Villa Hiili on Päivin ja Juhan helppohoitoinen koti
Päivi ja Juha Jehkonen rakensivat omannäköisen puutalon Tuusulan asuntomessualueelle. Latomainen rakennus on valoisa, helposti muunneltava ja ennen kaikkea käytännöllinen.
12.8.2020
 |
Avotakka

Juha ja Päivi Jehkosen rakennusurakka alkoi viime kesänä, ja jo tämän vuoden toukokuussa tuliterä Kastelli-talo oli valmis. Lopputuloksena on musta, yksikerroksinen puutalo.

Juha on ammatiltaan rakennusmestari, joten ei ole ihme, että taloprojekti hoitui jouhevasti.

– Tykkään tehdä käsillä töitä, ja Päivi oli lisäksi apuhenkilönä, Juha kertoo.

Juha ja Päivi pitävät avarista, studiomaisista tiloista, mutta kodissa pitää olla myös huoneita, joissa voi oleskella omassa rauhassa. Tämän kodin piilopaikkoja ovat makuu- ja vierashuoneet. Hakolan muhkealla Filippa-sohvalla kelpaa vaikka ottaa torkut. Seinällä on muotoilija Laura Itkosen keramiikkareliefi. Villamatto on Mum’sin. Marmoripöytä on Jyskistä.
Uuniseppien mattamustilla Arctica Tlu -kivilaatoilla verhottu takka ja makuuhuoneen rajaava Essis Collectionin liukuovi ovat komea yhdistelmä vaaleassa olohuoneessa. Adean Fay-puutuolien istuinosa on punottua nahkaa. Sen parina on Adean sohvapöytä ja VM-Carpetin matto. Vinyylilankkulattia on Pergon.
Olohuone on sisustettu ilmavaksi yhdistämällä sohvaan Adean sohvapöytä ja kevyet puutuolit. Puusepänpalvelu Sinirannan Rima-senkissä on näyttävä tammirimoitus. Seinällä on Karoliina Peltokorven maalaus. Kattoon on upotettu Cariitin kristalliledit, jotka tuikkivat iltaisin kuin tähtitaivas. Matto on VM-Carpetin Kide. Pöytävalaisin on Flosin IC T1. Iso matto pehmentää sisustusta ja rajaa oleskelutilan omaksi vyöhykkeekseen. Tiheänukkainen matto vaimentaa ääniä.

Terassin lasiovista astutaan valoisaan olohuoneeseen ja avokeittiöön, joissa vaalea puu yhdistyy mustaan. Moderni, skandinaavisen raikas kalustus on sisustussuunnittelija Sanna Siik-Keskisarjan käsialaa ja toteutettu Tuusulan asuntomessuja varten. Suunnittelijan tavoitteina olivat asukkaiden selkeää tyyliä mukaileva sisustus, hyvien materiaalien käyttäminen – ja pariskunnan harmaan kääpiösnautserin Pimun huomioiminen mahdollisimman monissa valinnoissa.

Turhia tavaroita ei ole yhtään. Päivi kertookin, että hänelle on kodissa tärkeää helppohoitoisuus.

Juha ja Päivi halusivat selkeän avokeittiön, jossa on reilusti säilytystilaa. Tummaa kaapistoa keventävät vaaleanharmaat yläkaapit ja välitila. A la Carte -keittiöiden Graffio-kaapiston ovet ovat eläväistä viirutettua mikrolaminaattia, joka on helppo pitää puhtaana. Taso on Dekton-täyskvartsia. Muoto 2:n 54-puupöydän yllä on &Traditionin Spinning BH1 -valaisimet.
Päivi ihastui makuuhuoneen mystiseen kukkatapettiin viime syksynä Habitare-messuilla. Hän etsii sisustusideoita Pinterestistä ja soveltaa niitä omaan kotiinsa: ”En seuraa sisustustrendejä, mutta innostun sisustuksista, jotka tuntuvat omilta.” Tapetti BN Van Gogh on K-raudasta. Pholcin Mobil 70 -kattovalaisin sointuu tapetin kuvioihin. Vuodetekstiilit ovat Familonin ja Woodnotesin. Tumma tapetti tekee makuuhuoneesta intiimin. Ilmettä on helppo muuttaa vaihtamalla vaalea petaus tummaan.
Mustavalkoinen sauna on Juhan ja Päivin sanoin selkeä, yksinkertainen ja rentouttava tila, josta pääsee terassille jäähdyttelemään. Lumi-saunan lauteet ovat haapaa. Kiuas on Harvian. Kiulu on Rennon. Kääntyvän lasiseinän takana suihkutilassa on Oraksen Cubista-suihku, johon kuuluu käytännöllinen saippuateline.
Puurakenteinen Kastelli Villa Hiili -omakotitalo, joka on Tuusulan asuntomessujen kohde numero 12. Neliöitä on kaikkiaan 98.
Pieni budjetti, iso vaikutus. Juha nikkaroi rytmikkään aidan rakennustöistä ylijääneistä laudoista. Näin hukkapaloillekin tuli käyttöä.
Juha ja Päivi arvostavat helppohoitoisuutta myös ulkona. Kukkia ja kasveja on vaivatonta vaihdella, kun ne kasvavat ruukuissa ja Kekkilän kasvilaatikossa. Terassilaudoitus on toteutettu UPM:n Profi Deck Stone Gray -komposiittilankuilla, joiden sävy ei muutu vuosien mittaan. Materiaali ei ole liukas sateen eikä puhdistuksen jälkeen. Tuoli on Parolan rottingin.
Puurakenteisen omakotitalon on suunnitellut arkkitehti Hannes Häkkinen. Talon julkisivu on lasivoittoinen. Päivi pitää erityisesti talon latomaisesta ulkonäöstä. Hän ja Juha halusivat uuteen kotiinsa avaraa yhtenäistä tilaa, sillä molemmat kammoksuvat koppimaisia huoneita ja sokkeloisia tiloja. Täällä asuvat yrittäjä Päivi Jehkonen ja rakennusmestari Juha Jehkonen sekä kääpiösnautseri Pimu.
1 kommentti